Uzun tip vidalı mil somunu nerede bulunur?

O zaman geçmiş olsun. Olumsuz anlamda değil ama.

Optimum'lari Reis makina getiriyordu. Hala getiriyor mu sormak lazım. Sonralarda Craft diye bir marka getirmeye başladılar ama bildiğim kadarıyla Craft ve Optimum aynı. Eğer öyleyse Craft mili uyabilir. Bir de aliexpress'te önceden BF20 parçaları satılıyordu. Oraya da bakmakta fayda var.
Suat bey, evet ikisi aynı makine, fiyatlarını aldım, aşağı yukarı aynı. Sezginler makine devralmış duruyor. Müşteri hizmetleri ve servisleri hoşuma gitti. Parçayı buldum. Eğimi düzeltemezsek muhtemelen yenisini alacağım. Ek olarak, oldukça güzel bilgiler aktarıyorsunuz, aşağıda ki güzel çalışmayı arkadaşlar ile paylaşırsınız. https://advances.sciencemag.org/content/6/51/eabc8900 Özeti, Torna, freze veya CNC de talaş kaldırma işlemi sırasında yüzeyler boyalı kalem, yapışkan filim, hatta bildiğimiz okul yapışkanı ile kaplanırsa sakız etkisi kaybolur. Mükemmel talaş kaldırmanın sırrı. Saygılar.
 
Mili tornada kontrol ettiniz mi? Eğiklik gözle görülecek kadar mı? O kadar eğikse düzeltmek çok zor olabilir. Vurup kabaca düzeltmek lazım ama bunun bir de (aslında en önemlisi) koniğin bozulan salgısını düzeltmek. Iyi bir taşlamacıya götürüp taşlatmak lazım. Benim sanayide denk geldiğim ustaların hiç biri bu kadar özenli ve becerikli değildi. Bu yüzden ben güvenemezdim. Zaten bu kadar makine sahibi olmamın nedeni de onlar.

Eğer yenisinin fiyatı, atıyorum 1000 lira civarındaysa hiç eziyete girmeyin.
 
Ben bf20 frezenin Z ekseni için bakıyorum. Kafa ağır olduğu için çift somun düşünüyorum. Gerçi makaralı ters ağırlık da olacak makinede ama olsun.

Aliexpress'te çift somun 25 dolar civarında. Bedava.
Suat ben BF20L yi daha önce CNC ye çevirdim ve halen kullanıyoruz, tek somun kullandım 2005 olarak, hiçbir sıkıntı olmuyor, uzun somun kullanmana gerek yok bence.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst