Uzun süreli pil

hexe

Üye
Katılım
9 Tem 2011
Mesajlar
4
Puanları
1
Merhaba.Cep telefonumun pil süresini uzatmak için herhangibir çözüm arıyorum.Bağlayacağım güç kaynağının büyüklüğü çok önemli değil ama yinede az yer kaplarsa iyi olur.Cep telefonunu konuşmak için kullanmayacağım ama mobil olmalı.Güç kaynağını telefona lehimlemeyi düşünüyorum.Nasıl bir pil/güç kaynağı kullanılabilir.Telefon bl 5b kullanıyor 3.7 volt.Güç kaynağını kendim de yapabilirim ama elektronikten pek anlamıyorum.
 
Aynı pilden birtanedaha alıp ikisini birliktebağlaamk nasıl olur?
 
Benimde ilk aklıma gelen aynı pilden bir iki tane daha alıp parelel bağlamak sarj problemide birkaç pürüz hariç olmaz. Ama eğer telefon güneş görecekse güneş paneli ile devamlı sarj desteği sağlamak da faydalı olur.
 
Cevap için teşekkürler.Telefonu yanımda taşıyacağım.GPS fonksiyonu çok pil tükettiğinden ihtiacım var.Cep telefonu pilleri pahalı geldi.Sanayi tipi 3.7 volt 2500 yada 4000 mah lık lityum ion kalem pillerden kullanmayı düşünüyorum.Konuyla ilgili birkaç sorum var.Cevaplarsanız sevinirim.

1)Sanırım pilleri paralel bağlarken diyot denen parçayı kullanmam gerekiyormuş.Elektronik bilgim çok az bu yüzden pilleri bağlarken başka hangi parçaları kullanmam gerektiğini söyleyebilirmisiniz?

2)Markette satılan pilleri bağlamaya göre bu pilleri bağlamak için ekstradan yapılması gerekenler nelerdir?

3)2 tane 4000mah bağlasam telefona zarar verirmi?

4)1000mah la çalışan bir cihaza 2 tane 4000 mah paralel bağlanırsa cihazın çalışma süresi 8 katına mı çıkıyor

5)Patlama tehlikesi varmı

6)Telefonun çalışma süresini bu şekilde uzatma fikri bana çok faydalı geldi.Neden bu şekilde pil ömrünü 8-10 kat uzatan ürüner yok?Cep telefonu mağazalarında bu amaç için kullanılan ürünler yer kaplama açısından benzer olsa da çok daha kısıtlı.

7)Bu pilleri nasıl şarj edebilirim?
 
1) Diyot tek yönlü akım geçiren devre elemanıdır yani tek yönde suyu geçiren hortum gibi düşünebilirsin pillerin gerilim değerleri aynı ise ikiside 3.7 volt bunu bağlamaya gerek yok eğer farklı gerilim değerleri olursa büyük olan küçük olanı sarj etmeye çalışır buda pilleri öldürür.
2) Markette satılan dediğin AA piller herhalde bu pillerden gerilim akım değeri ve şeklinden başka ( belki yapı malzemesi nimh, li-po, li-ion) hiçbir farkı yoktur. ekstra birşey yok yani.
3)Hayır akım değerini mA istediğin kadar yükseltebilirsin zarar verebilecek durum sadece gerilimi yükseltmekle olur 2 pili paralel yerine seri bağlarsan zarar verirsin parelel istediğin kadar pil tak hiçbirşey olmaz.
4)1000 mah demek bu pil 1000 ma i 1 saat boyunca verebilir demek ve en fazla 1000 ma verebilir demek şimdi eğer 500 ma çekersen 2 saat çalıştırır 100 ma çekersen 10 saat çalıştırır 2 tane 4000 mah 1 tane 8000 mah demek (parelel bağlarsan) buda aynen dediğin gibi 1000 mah la olan çalışma süresinin 8 katına çıkmasını sağlar ama aynı sarj cihazıyla 8 katı sürede sarj olması anlamına da gelir.
5)patlama tehlikesi normaldede var ama çok zor ancak pilleri yanlış bağlarsan piller hemen ısınır ve şişer patlama çok zor.
6)elektrikli arabalardaki pil teknolojileri ile küçük boyutta yüksek enerji depolama imkanı var ama hem pahalı hemde şu anda kullanıcıların buna ihtiyaç duymaması kapitalist düzende bu üründen para kazandırmayacağı için piyasada yok yani arz talep meselesi.
7)pil sarjı başlı başına bir sanat elektronik bilgin yoksa uygun devreyi bulup yapmak veya tasarlamak çok zor bir sürü değişken hesaba katılarak çalışan sarj cihazları tasarımda zxorluk çıkarıyor. Daha önce de dediğim gibi orjinal sarj cihazıyla 8 katı sürede sarj eder bir değişikliğe gerek yok bu durumda ama sarj cihazınında çıkış akım değerini 8 katına çıkarırsan tek pille olduğu sürede sarj eder fakat bu da telefonun sarj girişine fazla yükleneceğinden bu kısmı yakar sarj işi zor telefonu araba da gps olarak kullanacaksan çakmaklıktan telefonu sürekli sarjda tutman daha ucuz ve mantıklı bir yöntem ayrıca tam amacını yazarsan daha farklı çözümlerde bulabiliriz.
 
dahili bataryalı güneş enerjili şarj cihazı çözmez mi bu sorunu? ben satışınıda yapmıştım bi aralar.. hala kullanıyorum şahsen...
 
Benim tavsiyem;

Etrafta elektriğin olmadığı bir yerde cep telefon şarjınız bittiğinde "Keşke 20 dakikalık daha bataryam olsaydı da şu önemli görüşmeyi yapsaydım" dediğiniz olmuştur. Ya da arkadaşlarınızla doğa gezisine çıktığınızda cep telefon şarjınız bittiğinde eğer önemli görüşmeleriniz varsa cep telefon şarjını ne yapacağınızı kara kara düşünebilirsiniz.Malumunuz, cep telefonu bu kadar yaygınlaşmışken şarj meselesine çeşitli çözümler buluyoruz: Kalem pil ile çalışan cep telefonları, araç şarj kitleri, 1 YTL'ye şarj eden şarjomatikler.. Son zamanlarda bize inceleme için gelen enterasan ürünlerden birisi de kalem pil ile cep telefonu şarj edebilen b-PowerStick ürünü.b-PowerStick, içine taktığınız 1 adet AA boyutundaki pil ile (kalem pil) cep telefonunuzun piline göre cep telefon bataryasını tamamen ya da tamamına yakınına şarj edebilen bir ürün. Sadece cep telefonu değil, bazı mp3 çalarları da şarj edebiliyorsunuz. Bunu yapabilmeniz için kutu içerisinde çıkan 12 farklı uçtan sizin cihazınıza uygun olanını takmanız kafi.

b-PowerStick, sadece bir adet AA pil ile çalışıyor. Şarjedilebilir pil de kullanmak mümkün. Pil şarjetme özelliği ise yok. Cihaza takacağınız cep telefonunuza uygun bir kablo ile şarjı hemen başlatmak mümkün.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst