Uzun mesefede bir çok cihazın haberleşmesi

serkank

Üye
Katılım
1 Eki 2008
Mesajlar
151
Puanları
1
Yaş
39
Pic ler ile yapılmıs çok sayıda cihazı haberleştirmek istiyorum RS485 32 adet cihaza izin veriyor. bense daha fazla cihazı kontrol etmek istiyorum bunu rs485 den başka nasıl yapabilirim .

ayrıca hem besleme hemde haberleşme aynı hat üzerinden nasıl yapılır?
2 gundur arıyorum fakat RS485 ile ilgili konular cıkıyor.
 
Kaç cihazınız var?
Topoloji nedir?
En uzun mesafe nedir?
Haberleşme hızı ve haberleşme türü nedir?
Cihazlarınızın anma akımları ve güçleri nedir?
Besleme voltajınız nedir?
Kablo çekilmiş ise kablo nedir?
 
arkadasım besleme şeklini merkezi yapmak istemişsin ancak dc beslemen mesafe ile yetersiz kalacaktır bun için ac yapmalısın bu seferde örneğin haberleşme kablosu olara cad 5 kablo düşün 1 guruptan haberleşme bi guruptan besleme ancak mesafe uzun ve belmenin de ac olması iletişiminde parazit olabilir.

eğer yapılı bi düzen var ise max 485 32 cihaza izin veriyor diyorsun o zaman bu cihazlardan birinin yerine sende bir max 485 den yapılı bi aktarıcı kullan bu konudan pek bilgim yok ancak şöle anlatam iki gurp olsun her birinde 31 cihaz olacak birde bu iki gurubun arasında aktarıcı bu cihazda 2 adet 485 var biri 1. gruba diğeri 2.gurubun hattına birde bi pik ile bu iki hattan hangisinden sinyal veri akışı oluyorsa o gurubun verisini diğer guruba aktaracak benim düşüncem böle diyor zaten ne kadar gurup olursa olsun hatta tek istemci olacapında sistem de bi karışıklık olmayacağını düşünüyorum hepsi bi istemciye baplayacağın dan

İyi çalışmar ...
 
Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşşekür ederim..
max 487 nin 128 cihazı destekledigini bilmiyordum. Ben genel olarak RS485 in 32 cihazı destekledigini sanmıstım internette okudugum şeylerden.

Hem besleme hem de haberleşme olayına gelince. 2 hat uzerinden besleme ve haberleşme yapılan sistemler var. mesela yangın algılama panelleri ve dedektörleri. Bazı ev otomasyon sistemleri gibi....Bunların hattaki voltaj seviyesi 24V-40V gibi..

katana

Kaç cihazınız var?
Topoloji nedir?
En uzun mesafe nedir?
Haberleşme hızı ve haberleşme türü nedir?
Cihazlarınızın anma akımları ve güçleri nedir?
Besleme voltajınız nedir?
Kablo çekilmiş ise kablo nedir?
Aslında amacım bir sistem yapmaktan cok nasıl calıstıgını bilmek ve anlamak
Diyelimki
1000m mesafede en az 100cihaz
Voltaj olarak 12 -30V olabilir
baglı cihazlar toplam nekadar akım ceker bilmiyorum
Fakat her cihazda 10 ad led Takmayı dusunuyorum. tabi her cihazın 10 ledi aynı anda yanmıyacak (Tahmini aynı anda en fazla 25 led yanar)
 
Yangın algılama sistemleri RS-485 değil akımdöngüsü kullanırlar
 
o yangın algılama sistemleri de akım okuma sistemi ile çalışıyorlar. yani her dedektörün akımı belli makina hep o akımları okuyor. Bir değişiklikte hesaplayıp sistemi devreye sokuyor.
 
rs-485 - modbus ile haberleşen yangın algılama sensörleri var, google'da basit bir aramayla pek çok ürüne ulaşabilirsiniz.

Bizim sistemlerimizde de alarm ve sensörler tek bir bus hattından haberleşiyor. Voltaj düşümü olmazsa veya repeater kullanırsanız istediğiniz kadar cihazı bağlayabilirsiniz. Ancak bu durumda master-slave ilişkisi dışında farklı bir çalışma biçimi benimsemek gerekiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst