Uzatma kablosu 220 geçirmiyor, 5v geçiriyor

Kablo incedir ve iletken tel 220v da eriyip bir noktadan kopmus ve disindaki izolasyon patlama aninda icten karbonize olmustur.

5V da led duzenegi bagladiginda kopuk nokta etrafindaki karbonize bolge ledin isimasine yetecek seviyede akim akitabiliyordur (1 kac mA yeterli).

220V'a takinca bu karbonize bolgenin direnci 220v da calisan cihaz icin cok yuksektir ve kablo bu noktadan isinir.
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
hey be güzel insan, elektrik malzemesi elektrikçiden alınır, ucuz diye canından malından olacaksın. ucuzcuda mallar ya defoludur yada merdiven altı sahte malzeme ( bu arada işlerini hakkıyla yapanları tenzih ederim) kalitesiz malzeme lütfen 3 kuruş için canınızı malınızı tehlikeye atmayın. mahallenizin, semtinizin esnafında alış veriş yapın. hiç değilse arızalı birşey çıkarsa yüzünüz olur.
Ayni hatayi gecen ay ben de yaptim. Yatak odasindaki priz yatagin arka kisminda kaldigi ve odada telefonu sarj etmek icin basucumuza yakin baska priz olmadigindan kisa bir uzatma almam gerekiyordu. Orta sinif urunlerin bile fiyati gozume yuksek gorundugunden alim isini erteliyordum.

Birgun pazarda gezerken inanilmaz ucuz 3lu uzatma gorunce hemen aldim. Fakat evde calismayinca icini actigimda kendime kizdim. 3luye gececek fislerin ucuna temas edecek metaller tenekedendi. Kablo distan bakinca etli butlu dururken icindeki iletkenlerin 0.75 bile olmadigini gordum.

Neyse kabloda kopukluk varmis boyunu biraz kisaltip calisir hale getirdim ve hanima bu 3luye sarj aletinden baska hic bir sey takmamasini tembihledim.

Bir daha da ucuz et almam.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,104
Mesajlar
915,001
Kullanıcılar
449,805
Son üye
berkayk304

Yeni konular

Geri
Üst