uzaktan kumandalı yana kayar bahçe kapısı tasarımı nasıl yapalı?

recocum

Üye
Katılım
19 Eki 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
43
selamun aleykum..benim bir yana acılan bır bahce kapım var.bu kapıyı uzaktan kumanda ederek çalıştırmak ıstıyorum.

1.motor tek fazlımı olacak olacaksa gucu ne olmalı?
2.uzaktan kumanda modulu ne marka tercih etmeliyim?
3.uzaktan kumanda modulunu motora baglantısı dırekt mi oluyor herhangı bır kontak yardımı kullanıyormuyuz?
4.bu devrenın baglantı şeması hakkında yardımcı olurmusuz?


teşekkur ederim..


bir motor bir uzaktan kumanda modulu ve mekanık aksan dısında bır şey gerekmıyormu.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba,
Kısaca cevap vermek gerekirse ben olsam,
-3 fazlı bir motor kullanırdım(tabiki 3 faz mevcut ise), birde redüktör gibi bişeye ihtiyacın olacaktır, yada daha ilkel şekilde kayış ile halledebilirsin(tavsiye olunmaz)
-markanın bence çok önemi yok, satıcıya gittiğinde sana elinde olanı vermek ister :)
-Kumanda birimi nerde kumanda etmek istersen oraya konur(makul uzaklık sınırlarını aşmamak kaydıyle) belki de birkaç yerden kontrol edebilirsin, ama bence bu konuda en önemli şey emniyet, kapı kapanırken arada birşeyin olmamasına dikkat etmelisin, aksi taktirde ölümle sonuçlanan kazalar olabilir, örneği güzel vatanımda yaşanmıştır. Bunun için led dizini olan emniyet ekipmanları var, sanayide kullanılır, adam elini soktuğunda makina durur, ki adamın ali kopmasın, bence önemli olan bu,
-Bende böyle bir devre yok, olsa dükkan senindir, genelde biraz araştırırsan bulunur, ihtiyaca göre modifiye edilir..selamlar..
 
Malzeme listeniz;

*monofaze 1.5-2 hp motor ile birbirine kuple edilebilecek redüktör. (Redüktör devri düşüren gücü artıran dişli sistemidir.)
*Rf alıcı verici modülü Piyasada Rf çeşitleri çoktur. Kapsama alanı, marka, işlevsellik gibi etkenlere bağlı olarak fiyatları değişmektedir. Google dan veya elektrik malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz araştırabilirsiniz.
*Alıcı ve vericili fotosel ( kapı girişine güvenlik amaçlı)
*2 adet sınır anahtarı (kapı son haddinde anahtarımıza basacak ve motor duracak, kayar kapının hem arka ucuna hem ön ucuna konulacak)
*2 adet kontaktör 15-20 amperlik (devir yönü değiştirme yardımcı sargı veya ana sargı uçları yer değiştirilirse olur. 2 ci kontaktör devir yönü değiştirme için)
*termik (Motor güvenliği amaçlı)
*su sızdırmaz özellikli pano
*sigorta 16 amperlik
*3x2.5 mm2 kablo (Motor için)
*zaman rölesi (Sınır anahtarına basıldıktan ayarlanan süre sonunda 2 ci kontaktör motor devir yönünü değiştirecek )
*Manuel kumanda istenirse start butonu(Rf alıcı modülün kontaklarına paralel bağlancak)

Saygılar...
 
Son düzenleme:
eline sağlık green , bi çirpıda saymışssın herşeyi, ben böyle bi kapı ile hiç uğraşmadım :)
 
eline sağlık green , bi çirpıda saymışssın herşeyi, ben böyle bi kapı ile hiç uğraşmadım :)

bende uğraşmadım otomatik kumandam iyidir kafadan yazdım umarım yanlış yoktur. Otomatik kumandacı arkadaşlar hatam varsa düzeltin lütfen yanlış bilgilendirmeyelim...
 
üstadım göksu veya bft diye googlede ara eziyet çekme :)

ankara göksuda 3 ay çalıştım :) ama katlanır garaj kapıları üzerine ve bariyer üzerine çalıştım kayar kapıyla uğraşmadım bu süre boyunca. Göksu bft nin bayisidir ve bft nin ürünlerini tavsiye ederim biraz maliyetli ama kalitelidir bu sektörde.
 
Eğer elinizdeki iş bir proje yada tez değil ise , sıfırdan elektrik motoru ile , kayış ile çektirme yapmaya , amerikayı tekrar keşif etmeye çalışmaya gerek yok. Piyasada bu tip motorların distribütörlüğünü yapan birkaç firmadan birisi de bizim firmamızdan , iletişime geçerseniz bu sitenin üyesi olmanız nedeni ile en ekonomik şekilde size temin eder yardımcı olurum. GMT otomatik kap&#305 otomatik kapi mantar bariyer seksiyonel garaj kapisi uzaktan kumandali garaj bariyer fotoselli cam kapı garaj kapısı
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst