Uzaktan kumandalı tekne için her türlü yardım ve bilgileriniz itinayla kabul edilir.

https://www.motorobit.com/ra-01-lora-transceiver-modulu-antenli

Genç olsam arduino programını yazardım. Eskisi gibi sabırlı biri değilim.
Hafızam zaten hiçbir zaman iyi olmadı.Yeni bilgileride öğrenemiyorum. Uzun kod yazınca bunalıyorum. :)
aynı gibiyiz merak etme, arduino yeni çıkmıştı. yeni dediğime bakma, klonları filan yeni çıkmış ve çok popüler olduğu zamanlarda bende sardım biraz. ilkokul 5. sınıfa giden ve kendi isteği ile bizde çıraklık yapan bir velet vardı. tabii ki onun bilgisi benden daha fazla. yani konuya hakim. ona bir tane, bana bir tane set aldım. o zamanlar basit şeyleri yapabiliyordum. sonra çırak gitti merak bitti. yarışacak birileri olmayınca bu işler sönüyor. yani bir tetik lazım. hala ardiyemde kutusunda duruyor.

güzel insanlar, tekne- motor kısmında az buçuk ilerledim. elimde 24 volttan aşağıya doğru sayamadığım kadar motor var. rc kontrol içinde düşük voltajlı motor gerekiyor (benim anladığım) motorları test ederken 18650 ile deniyorum sadece tek pil ve çıkmalar. rs 775 çalışıyor ama düşük devir, başka bir amca var fırçasızmış, o da düşük devir, başka bir amca var o da düşük devir. ardiyemi kurcalarken 2 tane motor denk geldi elime 3,9 voltta çılgınca dönüyor. ama motor hakkında hiç bir bilgi bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim. özellikle @arkaplan ustam sizden kaçmaz, ben denedim bulamadım. en yakın ölçülerde olan
rs 545 çıktı. sadece ölçülerine bakarak ölçüm yaptım kumpas 0,1 mm eksik fazla gösterdi ama bilemiyorum. top sizde...

Ekli dosyalar

• motor dc.jpg
    motor dc.jpg
    110.4 KB · Görüntüleme: 8
Bu tür uygulamalarda fırçalı motor kullanmayı hiç önermiyorum.

Deneme için bile olsa en başta fırçası motor ve esc ile ilerlemek gerekli.

İlk fırçalı ile başlayıp sonra sistemi fırçasıza dönerken yine devir tork motor pervane baştan aşağı değişecek ayarlanacqk sıkıntı olacak.

Bu tür uygulamalarda fırçalı motor kullanmayı hiç önermiyorum.

Deneme için bile olsa en başta fırçası motor ve esc ile ilerlemek gerekli.

İlk fırçalı ile başlayıp sonra sistemi fırçasıza dönerken yine devir tork motor pervane baştan aşağı değişecek ayarlanacqk sıkıntı olacak.
escli fırçasız motorlar çok yüksek devirli, uygun pervane bulmak nerdeyse imkansız, bulduklarımda oyuncaklar için. bu elimdeki son motor rs 545 e çok benziyor. düşük voltajda yüksek devir veriyor. bir de uygun fiyatlı fırçasız motor bulamıyorum, alacak yerlerim acıyor. unutma ben emekliyim.

birde bir şey dikkatimi çekti, bu fırçasız amcaların en az tur atanı 30000 devirde en hızlısı da 50000 devirde çalışıyor. hava araçları için oldukça güzel ve verimli. ama deniz yada su öyle değil. havanın yoğunluk katsayısını bir (1) alırsak, suyun yoğunluk katsayısı havaya göre 14-15 kat daha fazladır. bu durumda havada dönen pervaneyi deniz/su için 14--15 kere küçültmek gerekiyor. o devirde dönen bir pervanede suyu anında hava kabarcıklarıyla doldurup çürük su dediğimiz olayı gerçekleştiriyor. bu durumda düşük devir deniz/su için daha değerli oluyor. bu durumda ortalama 40 000 devir yerine 5000-10000 devir bizim işimize daha çok yarıyor. pervane boyutum büyüyor, çektiğim su miktarında kayıp olmuyor, çürük su olayım sıfıra yakın oluyor. şimdi neden fırçalı motorda ısrar ettiğimi anlamışsınızdır.

birde bir şey dikkatimi çekti, bu fırçasız amcaların en az tur atanı 30000 devirde en hızlısı da 50000 devirde çalışıyor. hava araçları için oldukça güzel ve verimli. ama deniz yada su öyle değil. havanın yoğunluk katsayısını bir (1) alırsak, suyun yoğunluk katsayısı havaya göre 14-15 kat daha fazladır. bu durumda havada dönen pervaneyi deniz/su için 14--15 kere küçültmek gerekiyor. o devirde dönen bir pervanede suyu anında hava kabarcıklarıyla doldurup çürük su dediğimiz olayı gerçekleştiriyor. bu durumda düşük devir deniz/su için daha değerli oluyor. bu durumda ortalama 40 000 devir yerine 5000-10000 devir bizim işimize daha çok yarıyor. pervane boyutum büy,üyor, çektiğim su miktarında kayıp olmuyor, çürük su olayım sıfıra yakın oluyor. şimdi neden fırçalı motorda ısrar ettiğimi anlamışsınızdır.
İhtiyacınıza uygun AliExpreste fırçasız motor var 300rpm, 30metre su geçirmez RC tekne için.

Yalnız bu fiyata ülkemize giremiyor, yurtdışında tanıdıklardan destek alınabilirse...
https://tr.aliexpress.com/i/1005004699381590.html

İhtiyacınıza uygun AliExpreste fırçasız motor var 300rpm, 30metre su geçirmez RC tekne için.

Yalnız bu fiyata ülkemize giremiyor, yurtdışında tanıdıklardan destek alınabilirse...
https://tr.aliexpress.com/i/1005004699381590.html
ah be güzel ustam, öyle getiremediğim o kadar çok şey var ki. sadece gümrük vergisi bile değil. çin ile imzalanan gizli ticaret anlaşması var. hayatı ucuza getirmek değil, hayatı kolaylaştıracak, yapılabilecek çok değişik şeyleri bile getiremiyorsun.

ustam hovercraft yapmayı düşündün mü? sanki model tekne yapmaktan daha kolay gibi. ne de olsa motorları şasenin üstünde.

Forum istatistikleri

Konular
130,398
Kullanıcılar
453,752
Son üye
Mühendiso

Yeni konular

Geri