Uzaktan Kumandalı Kapı Yapımı

Katılım
23 Ara 2010
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba arkadaşlar, benimki şimdilik küçük birşey. Zemin katta olan bir dairem var, yapmak istediğim kapının önüne geldiğimde kumandamla cama doğru tuttuğumda, kapı otomatiğine basacak olan servo motoru çalıştırmak. IR verici devresini 555 ile yaptım, ve alıcı devresini de tsop1738 die bi sensörle yaptım ama verimli olmadı. 1.si mesafesi çok az oldu ve 2. olaraktv kumandası vb. sinyallerden etkilendi.

Asıl olarak benim istediğim tv kumandası gibi bir kumandayla evin kapısı, salonun ışığı, koridorun ışığı ve bikaç şeyi kontrol edebilmek.Şu ana kadar evdeki elektrkli aletleri hiç kontrol etmedim, yüksek akımdan dolayı. Mikrokontrolör programlama olarak PIC üstünde çalışmalarım var ancak yüksek akım girince işin içerisine röle denilen şeyleri kullanmam lazım sanırsam.

Son olarak bunları yaparken maliyeti olabildiğince düşük tutmak. Algılama mesafesi olarak 2 metre yetmekte.

Neler ile bu olayları yapmalıyım?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bence Sen Rf sistemler ile bu konuya eğilmelisin...

Udea firmasının ürettiği Rf alıcı ve vericileri var Arx34 ve Atx34 gibi senin için en güzel yol bu olsa Gerek.

Birde arabaların uzaktan kumandaları gibi hazır uzaktan kumanda devreleri var 4 kanallıları ucuz olması lazım 4 adet alıcıyı kontrol etme imkanına sahip oluyorsunuz...
Araştırmalarınıza devam edecek olursanız bildirin deve ve program hakkında yardımcı olurum ama hazır devre hazır program olarak değil elbette sadece :)
 
Merhaba tekrar;
Tam olarak istediğim şeyi buldum sanırsam. Tübitekın sitesinde bununla ilgili bir proje verilmiş; linki= http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/dosyalar/18/IR_kumanda.pdf

Z
aten benim istediğimde böyle birşeydi. Alıcı devresinden alacağım 4 şifreli çıkışı pice verip birkaç eşya kontrol edebileceğim. Yaptıktan sonra da yaptığım şeyi burada paylaşırım, sorunları da yazarım
 
ee ne oldu..düzenli çalışıomu devre benimde iştahım kabardı .. =))
 
arkadaşlar bu forum harika yaa artık bende sürekli buradayım

bende öğreneyim çalışıyomu
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
valla stajda olduğumdan ilgilenme fırsatım olmadı :/ ama yapmayı planlıyorum
 
Mehaba arkadaşlar. Bundan sonra bilgi paylaşımında bende size katılacağım artık. Nede olsa bilgi mutluluk gibi paylaşıldıkça artar. öyle değilmi arkadaşlar.
 
IR sistemlerden ziyade PIC&RF olarak düşünün çünkü, ben yukarıdaki devreyi yaparım ve sizin evi kontrol ederim ki bu sakat!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,534
Kullanıcılar
449,909
Son üye
T_K

Yeni konular

Geri
Üst