Uzaktan kumandalı Arabam Arıza Yaptı

Katılım
15 Nis 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar Merhaba,

Foruma yeni üye oldum öncelikle. Bir adet uzaktan kumandalı aracım var. Güzel bir arabadır :) . Şöyle bir sıkıntım var. Araba tamirden geldi. pilini felan değiştirdi iyi bir usta.2-3 gün kullandım. yalnız bugün arabanın on off düğmesinden actıgımda, direk geriye dogru hareket ediyor. Kumandayı acmadıgım halde. Sizce neden olabilir. tekrar göndermek istemiyoırum kargo felan baya pahalaıya geliyor toplamda.
 
Merhabalar Sayın Ömerfaruk

Konuya vakıf olamadık. Resmi olması çok rahat anlaşılablir imkanlar sunar.

İleri ve geri içi ayrı ayrı harket düğmeleri olan basit denilebilir bir oyuncak ise, düğmelerin basık kalmış olabildiği gibi bağantısal problemleri düşünebilirsiniz. Gerekirse söküp müdahale edebilirsiniz.

Başarılar dileriz.
 
Karışık yazdım sanırım.

UZaktan kumandalı arabam var. Kumanda Kapalıyken, Aracı Açıyorum(arabanın altındaki on-off Düğmesinden). açar azmaz araç kendiliğinden geriye doğru Gidiyor.Kumanda aktif olmadığı halde.
 
Kablosuz uzaktan kumanda olsa gerek. Tamiri için tamircide vb yerlerde masraf yapmanızı ikinci plana bırakmanızı tavsiye ederim.

Alıcı devresinin bulunduğu araba tarafının devresini vermeniz beklenir. Resim olarak eklenmesi uygun olur. Bu durumda buradaki arkadaşlar belki durumu anlayabilirler. Yoksa hazır olarak piyasada bu devrelerden çok amaçlı kullanıldığını zannetmiyorum.

Buların yanında aracın pilinin bitmiş olabildiğini, başka sinyallerden dolayı etkilenebidiğini ifade edlim. Teklsiz telefon, radyo istasyonu yayını, tv yayını, polis telsizleri, cep telefonları ve daha başka dalgalardan etkilendikleri bilinir zaten.

Başarılar.
 
Sağa sola çarpaya müteakip içinde bir kablo temassızlığı veya soğuk lehim sebebiyle temassızlık hatası zuhur etmiş olabilir. Devre ve kablolar yakın plan incelenmelidir.
 
O araçda en az 4triyak vardır genellikle onlarda arıza çıkar tetik voltajı gelmesede triyak açma yapıyor direkt olarak oda çalışmasına sebep oluyordur haliyle kumandasız. Triyakları değiştirin. Geçer . Saygılar iyi sürüşler
 
İçerdeki devreleri kontrol etmek lazım.Lehim kopmuş olabilir.Yani dikkatsiz özensiz lehim atılmıştır veya soğuk lehim olmuştur oda hareket ettikçe takla attıkca :D lehim tamamen iptal olmuş olabilir.Aç bi kontrol et bakalım.
 
Slm arkadaslar bende 2 gün önce oğluma uzaktan kumandali akulu araba aldim araba diger odalarda calisiyor sorun yok oturma odasina gidiyorum araç kendiliğinden gidiyor yardim için şimdiden tesekkurler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst