uzaktan kumanda ile motor caliştirmak

alioral80

Üye
Katılım
9 Eyl 2007
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
39
3 fazli ileri geri çalişan bir asm yi uzaktan kumanda ile tek tuş ile nasil caliştırabilirim?
uzaktan kumanda da bulunan tuştan bir tanesini kullanmak istiyorum tuşa bir sefer basinca motor ileriye gidecek siwic sayesinde duracak durduktan sonra ayni tuşa tekrar basinca geriye gidecek ayni şekilde siwic sayesinde duracak.
uzatan kumanda tusunun bir tanesini ise 220v selonoid valf caliştirmak istiyorum.ama belli bir sure uzaktan kumanda tusunu basili tutarak valfin enerjisi kesilmeyecek taki tuşa bırakincaya kadar.
böyle bir devreye ihtiyacim vardir nasil yapabilirim.

uzaktan kumanda mesafesi max.15ile 20 m




Düzenleme: BuRçin.

Arka arkaya mesaj atmak yerine son mesajınız üzerinde bulunan Düzenle tuşuna basarak ekleme yapınız.

 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşım uzaktan kumanda devresini hazır satıyorlar otomasyon elektrikçilerinde istersen uğraşma bir tane al kullan ben kullandım memnunum guzel çalışıyor şimdiden kolay gelsin sana
 
hazir satildigini bilmiyorum kırsal kesimdeyiz malesef..hazir olan devrelere ait net adresleri varmi?
 
elimde oto merkezi kilit malzemeleri var.bu malzemelerden yararlanarak nasil yapabilirim peki.12v dc düşürücü trafo ve role var role kontaktorleri220v devre tasarimi hakkinda yardimci olurmsunuz?
devre şemasi.ve calişmasi
 
alioral80 ' Alıntı:
elimde oto merkezi kilit malzemeleri var.bu malzemelerden yararlanarak nasil yapabilirim peki.12v dc düşürücü trafo ve role var role kontaktorleri220v devre tasarimi hakkinda yardimci olurmsunuz?
devre şemasi.ve calişmasi


Sn.alioral80

Elinizdeki merkezi kilit sisteminin çalışma prensibini ve tasarlama biçimini bilmediğim için tahminen konuşuyorum; Büyük bir ihtimalle merkezı kılıtın alıcısında bır role vardır her kumandaya bastıgınızda role cekıp bırakıyordur
Aşşağıdaki şemadaki devreyi kurun ve elınızdekı devrenın role kontak uçlarını resımdekı semadakı start butonu yerıne kullanın.
Eğer merkezı kılıt sıstemının detaylı bır sekılde resımlerını cekıp yollarsanız daha fazla yardımcı olabılırım.
 
evet alicida bir role var basinca cekip birakiyor.Bu devreyi yaparsam.hergun belki elli sefer bir kumanda odasindan diger kumanda odasina gitmekten kurtulacak olan bir arkadaş için yapiyorum.kumanda odalari mesafe 60 basamakli merdiven.
tesekurler
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,172
Mesajlar
915,632
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst