Uzaktan Kontrol İçin Telsiz mi? Rm Modüller mi? Anket

PMR TELSİZMİ, RF MODULMÜ


  • Kullanılan toplam oy
    11
  • Anket kapatılmış .
böyle anlatayım :) aslında daha basit olarak şu şekilde anlatabilirim. bir kod haritası iki tarafta da aynı harita olacak. 1. işlem için 0x1445 kodu, 2. işlem için 0x1234 kodu, 3. işlem için 0xadac kodu gibi. ve hem alıcı hem de verici bu işlemin kaçıncı işlem, buna karşılık hangi kod kullanılması gerektiğini bilecek.bu sayede kaydedilmiş kodları kullanabilecek. pratiklik açısından böyle bir kodlama diyorum. umarım anlatabildim :) bu şekilde 2000-3000 kod yada fazlası haritalanabilir. bu da basit uygulamalar için yeterli olur sanırım. diyelim alıcı kodu yanlış aldı yada hatalı geldi vericiye bildirir. bir sonraki kod denenir.

kodlar biter aynı kodlar başa döner bu sefer bu kodlar iki tarafta da bulunan başka bir denkleme sokulur. üçüncü turda başka bir denklem vs vs.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
birinci kodu gönderdin ve alıcı aldı okey
oda sana aldım diye gönderdi okey

ikinciyi gönderdin ama hiç bir sinyal gitmedi alıcının bundan haberi yok. tekrar sana hata sinyali gönderemiycek. alıcı 2de kaldı sen 3.yü göndericeksin ama alıcı 2. algoritmayı bekliycek ve sana ben ikide kaldım diyecek (bu datalar kayıt ediliyor buarada) sende tekrar 2.yi göndericeksin alıcak. tam bu sırada benim kayıt ettiğim sinyali basıcam havaya (alıcıdan gelen 2 de kaldım mesajı) alıcıda vericide 3. adıma geçse bile ben tekrar vericiye 2 de kaldım sinyalini göndericem ve algoritmalar kilitlenecek.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,627
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst