Uzaktan Elektrik Sayacı Okuma Nasıl Yapılıyor?

GPRS ile yapılıyor ve paraya para denmiyor :D bildiğim şirketler var yayılmaya başladı bu iş
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sayaç üzerindeki optik kısımdan nasıl veri transferi yapılıyor.Makel marka sayacık klamens kutusunda 3 tane çıkış var onlar rs-485 haberleşme port çıkışlarımıdır.İşletmedeki bir sayacın rs-485 çıkışlarını kullanabilmemiz için mühür bozma gereklidir.Bunu yapmamak için mi optik üzerinden okuma yapılıyor.Bilen arkadaşlar detaylı şekilde açıklayabilirlermi
 
Evet arkadaslar optik okuma nasıl yapılabilir... Showel arkadasımın yazdıgı problem ın cozumu nasıl olur
yardımcı olacak bı arkadas yokmu ıcımızde?
 
elektrik sirketine müracat et sifre veriyolar sanırım öyle biliyorum cihazın markasına göre prrogram lazım yada online..
 
hocam bizim sayacı elektrik şirketi an bean okuyor. fakat bizde okumak istiyoruz çünkü kapasitif ve reaktif cezaii duruma düşmemek için ben de internetten sayaçlarımızı takip etmek istiyorum bizim 5 ayrı abonemiz var ve geniş bir arazide. ilginize teşekkürler
hocam bu soruya cvap bulabıldınız mı .bizde aynı sorunu yaşıyoruz. 3 aboneliiğimiz var arazi geniş.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst