Uzaktaki bir pompayı tank seviyesine göre kumanda etme

Katılım
26 Mar 2007
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar;
Aralarında yaklaşık 1000m mesafe bulunan ve fiziki şartlardan dolayı şamandra kablosu çekilemeyen bir dalgıç pompa ile su tankını doldurmak için kablosuz haberleşip 2 bit veriyi karşıya iletecek bir sistem arıyorum. Böyle bir sistemi daha önce kullanan varmıdır ve güvenilirliği nedir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhabalar;
Aralarında yaklaşık 1000m mesafe bulunan ve fiziki şartlardan dolayı şamandra kablosu çekilemeyen bir dalgıç pompa ile su tankını doldurmak için kablosuz haberleşip 2 bit veriyi karşıya iletecek bir sistem arıyorum. Böyle bir sistemi daha önce kullanan varmıdır ve güvenilirliği nedir.

merhaba bu bahsettığın sistem var ben RF modullere karşiyim:) 10 mwatt uzerı lisans gerektırıyor 433.92 mhz olanlardan bahsedıyorum bence oyuncak kategorısı sistem bunun yerıne 446 mhz halk bandı 500 mwatt a kadar lisans gerektırmıyor bu güç ortalama 7 km mesafeye kadar sorunsuz çalışıyor 15 km dersen araya bır papağan röle koyarak sistemi işler durumda tutarsın su depoları için ideal çozum DTMF tonlu iletışım kuruyorum su depolarında şifrelemeye gerek yok yapılacak iş motoru aç/kapat farzedelım araya gırıp sistemı çalıştırdılar sistemın menfaatına olur motoru kapatsalar su sevıyesı duştuğu için sistem aç komutu gonderecek açsalar kapat komutu gonderecek kasıtlı olarak aç /kapa yaptıranların hiçbır avantajı olmıyacak enönemlı tarafı sistem piyasadakı solar panellerle telsızı devamlı açik tutmuyor bır depo doldur boşalt cihaz 7 sanıye gonderme (transmitter olarak çalışıyor piyasada depoyu doldurmak için devamlı telsizi açık tutyorlar buda arızaya davetıye demek yilmasaydın kardeşım senın yapacağın iki adet pmr 446 mhz telsiz karşiliklı aynı kanalda haberleştır sorunun çozulsun benım bu sistemı kurduğum yerler var tek arıza yapıp gerıye donen yok
 
Tam olarak anlattığınız sistemi anlamadım ben . Şimdi iki telsizi aynı kanaldan haberleştirdik tamam röle çıkışı ve telsize veri girişini nasıl yapacağız. Böyle bir sistemin hazır paket halinde alabileceğimiz versiyonu varmıdır bize biraz acil lazım çünkü.
 
slm benımde aynı sorunum var benım kuyu ile deponun arası 8 km bunun ben kuyu calıstırıp durdurmak
 
telsizle güvenli iletişim yapamazsınız arkadaşlar.
aynı frekansta aynı dtmf gelirse pompanız çalışır yada durur.
güvenli yapmanız için şifreli yapmalısınız.tek tek tuşlarla şifre girmelisiniz


rf modul şarttır.dijital. 500mW lık 868 mhz modullerle bu işler yapılıyor.telsizler artık tarihe karıştı.taksiciler bile bas konuş kullanıyor :)

isterseniz ben yardımcı olurum. özelden mesaj atabilirsiniz
 
bende bu tür işler yapıyorum.Udea nın 10 km lik RF modüllerini kullanıyorum.Sistem kısaca şu şekilde;merkez yani kontrol kısmı 4x20 LCD ekranlı 3 adet butonlu.(start-stop-reset) Karşı tarafa start-stop-reset komutları gönderiliyor.KArşı taraf bu emirleri ve çalışma bilgisini,FKR-Termik-Elk.var-yok bilgilerini kontrol merkezine gönderiyor.LCD ekrandan bu bilgileri görüyoruz.
Şamandıra bilgisine göre kontrol sistemleri kolay.
Yardımcı olabilirim.ö.m.den görüşebiliriz.
 
DTMF tonlu iletışımde şifre koyulabılıyor benım cihazlarımdada şifre var 4 bit askb arkadaşin kullandığı sistem tamam ona bışey dediğim yok peki 10 km ye iletışım kuran cihaz enaz 100 mwatt olması lazım frakans mı kıralanıyor bu sistemde radyo telsiz yasasına gore lisanssız olmaz yanlız ondada hava bulutlandığında iletişim nasıl oluyor onu merak edıyorum :)benım bıldığım frakans yukseldıkçe problem çıkar bir örnek vereyım internet ağimiz vardı arası 1500 mt hava yağişlı olduğunda RF iletışım kopuyordu

yasal boyutu link kopyaladım lutfen okuyun. http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/21777.html

okumak ıstersenız resmı gazete linkınıde kopyalıyorum:))).http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2004/03/20040306.htm
 
Son düzenleme:
500mw 868 mhz. ket yönetmeliğine bakarsanız. yasaldır ISM bandı yani.

500mw yaklaşık 15km de sorunsuz çalışyor. udea firması ayda 100 adet neredeyse satıyor bu modulden.

udea firmasını araştırırsanız sitesinden türkiyedeki RF konusunda ilk firmalardan.ve rf konusunda çok başarılı projelere imza attılar.
500mw lık modulleri bukadar başarılı olmasaydı bu kadar satmazdı.

http://www.udea.com.tr/selectedItem.aspx?ID=16
 
linkini gönderdiğim cihaz telekom kurumundan onaylı sn.tekin126. yani yasal ve bütün tse,ce belgeleri alınmış kullanıcı para ödemiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst