Uydular Kapatılırsa Ne Yaparız?

MAIN_LOOP

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
28 Ara 2011
Mesajlar
2,213
Puanları
935
Yaş
44
Konum
ANKARA
amerika yada israil ile savaşırsak uyduları kendi gizli protokollerinde açarlarsa.
bizim uçaklar nereye uçar arkadaşlar.

aslında konu çok üzücü.
pilotlarımız bir şekilde gider hedefine fakat uçağın içinde TÜRK malı bir tane işlemci yada bir komponent varmı.?

uçak yaptık,iha yaptık,tank yaptık ama neyini yaptık legoları dışardn aldık birleştirdik yalanmı?

adamlar işlemciyi üretiyor.bizde bir ömür harcayıp bunu öğreniyoruz.programını yazıyoruz.
teknoloji bakanlığındaki insanların cem yılmazın dediği gibi "kaç kaç radyasyon var" diyecek tipte insanlar oduğunu düşünüyorum. "icat çıkarma olum başımıza" bu işte arkadaşlar.
bu yüzden böyle türkiye. atı alan üsküdarı geçmiş.

diplomasinin yetmediği yerde nolcak. masaya yumruğu kim vuracak?
bizim olmayacaımız kesin gibi.

teknoloji kimdeyse o vuracak.

elin şeyiyle gerdeğe girmek tam anlamıyla.

yazık yurdum insanıda ya ne gelişti türkiye eskisi gibi değil artık diyor.

elektrik,elektronik,makina işinden köşeyi dönen varmı arkadaşlar?
ben neredeyse 15 yıldır piyasada tasarım yapıyorum.hala alçak sürünme pozisyonundayım hadi ben aptalım diyelim benim gibi bir sürü arkadaşımda aynı. ancak ev geçindirip çocuğuma bakıyorum. ev kira.
bir proje yapalım süper hadi diyosun eee hani finansman?. amerikada adam evinin bahçesinde tek kişilik helikopter yapıyor. ben evde 20w lık anfi yapacak para bulamazken.bilimle uğraşanlar aç. kafası ..... yor. futbolcuar,yada bilmem fatmagülün suçu ne kesimi tok.adam evinimi geçindirsin ülkeyimi düşünsün?
arge yok türkiyede. süslü püslü laboratuvarlar var sadece.
bomba imha robotu yaptık meteksanda resmini koymuştum foruma.bi tane satıldı sonrası 80 adet kanadadan mk2 allen vanguard dan alındı. oysaki bizim rrobotu polis memurları çok beğenmişti daha üstün özellikler var diye.eee tamam hem ucuz hem yerli,hemde özellikli niye hala kanada? ben biliyorumda öyle bir sövesim varki satılmışlara burda sövmiyim.

sonuç: mücadele edecek gücümüz yok.bütün bilim adamları,teknikerimiz,teknisyenimiz,mühendisimiz ancak evimizi geçindiriyoruz.
 
yukarıdaki konuyu yazarken konu konuyu açtı hem teknk personelin geçim sıkıntısı hemde ülkenin kendi kendini kandırması.
yani hala vicdanlıyımki ülkeme karşı ilk olarak geçim sıkıntısından önce ülkenin teknoloji ile ilgili durumunu yazmışım. tamamen doğaçlama gelişti yazdıklarım.
 
Hocam, bu mücadelede aselsan şehitleri var bildiğiniz üzere, zaten az çok kafa yoran birisi uyduların on-off tuşunun düşman elinde olduğunu bilir, devlette biliyor haliyle bence en büyük tehlike, uydulardan yararlanamama değil, uydular vasıtasıyla elektronik harple uçağının, silahının devre dışı kalıp, demir yığınına dönüşmesi. Benim bildiğim gps güdümlü füzelerin mesela gavuristanın füzelerinden tomahawk, cruise vb. füzeler hedeflerini 1m doğrulukla vuruyorlar. Geçenlerde bizimde bir seyrüsefer füzemiş başarıyla denendi, bizim füzemizde dikkat çekici nokta şuydu, uydu bağlantısı olmasa dahi, önceden yüklenmiş yeryüzü şekillerini göre, yönünü bulup hedefi gene vurabiliyordu. Uçaklarımız içinde bu metot haliyle kullanılabilir, mevcut barış döneminde hedef coğrafyanın yeryüzü dijital haritası elde edilirse uydulara gerek kalmaz, başta dediğim gibi, uydulardan mahrum kalmak son değil, onların saldırısına maruz kalmak tehlike...geçenlerde aselsanın bir icadı vardı, başka ülkede olsa dünya yerinden oynardı, basit bir şeymiş gibi, hemen natoda hizmete soktular...halbuki dediğimiz sakıncayı, iletişimde bitirmişti, şimdi deşifre oldu, o sistem atmosferi kullanarak, hiç bir uyduya gereksinim olmadan ses ve data iletişimi sağlıyordu...zaten savaş döneminde bize bu lazımdı....salak gibi natoya verdiler...
 
mühendisler ev geçindirme derdine düşürldü.Ar-Ge sadece büyük firmaların ihalelerine parelel bir düzlemde yapılıyor ve en acısıda milletimizin içinde yetişen onca kaliteli ve üstün yetenekli mühendislerimiz yabancı hayarnlığı yüzünden tek tek harcıyoruz.Acaba hala düzeltebilecek vaktimiz varmı? açıkcası çok da umudum yok.
 
Ulaştırma bakanı uydumuzu fırlattık filan diyordu.Türkiyenin kendi bağımsız uydusu yokmu?
 
:)uydular kapatılırsa ne yaparız guzel soru yapacağımız oturup ağlarız:))yahu allahaşkina bukadar karamsarlık felaket tellallığı niye uydular kapatılırsa kapatılsın allah korusun savaşa gırerse bu devlet amerıkanın uydularını sız çalışın gorevınızı yapınmı dıyecekler alakası olmadığı halde ırakta abd fuzelerı suriyeye türkiyeye lubnana duşmedımı bunları yapan ruslardı türkiyedede aynı teknoloji var yanı uyduların sınyallerını bozacak sistem hiç merak etmeyın:) minareyı çalan kilifini hazirlarmış daha geçen gun haberlerde duydum 1500 km fuzelerımız sıparış verılmış özelliklerı sıkı durun:) uydulara gerek kalmadan hedefı bulacak teknoloji bunu yapanda aselsan ve tubitak türkiyeyı kuçumsemeyın arkadaşlar dunyanın sayılı ordularında aselsan telsizlerı kullanılıyor israilden aldığımız heronlarda aselsan kameraları kullanılıyor uydularımız alkatel yaptı ama kontrol ankarada golbaşindakı tesıslerımızde türk muhendis ve teknisyenlerımız tarafından yonetılıyor eskıdendı yazılımı başkasından almak
 
zaten sorunda budur. Türkiyedeki teknik adamları asla küçümsemiyoruz.bizdeki teknik personel kimsede yoktur buna eminim. fakat hangi silahı yaparsak yapalım yazılımıda biz yapsak yine farketmez.bir füze güdüm sisteminde radar,heatseek,gps,camera gibi veriler kullanılıyor.fakat buradaki elektronik chiplerin mimarileri datasheetlerinde olduğu gibi yani bize verildiği gibi olmayabilir.içinde ne olduğunu tam olarak bilemeyiz.belki özel bir sinyal ile aktive olan sistemi kilitlemeye yarayan bir özellik.düşünün bi intel,arm,fpga gibi işlemcileri,kontrollerleri tasarlayan insanların hayal gücünü bir tahmin edin mantığını bir tahmin edin.hiç amerika,israil gibi ülkeler kendi yaptığı silahları yada elektronik komponentlerini kendisine karşı kullandırırmı.baştan önlemini almıştır diye düşünüyorum asıl olayın kaynağı bunlardır bence.

kısacası bina inşaatında çimentoyuda bizim üretmemiz gerekir,kirecide,camıda,ahşabıda,betonuda ancak bu şekilde tam bağımsızlık olur. uydumuzunda bütün parçalarını kendimiz üretmeliyiz 50 adet atmalıyız uzaya. ama ne gereği varki dışarıdan alırız (cemyılmazın dediği gibi yapılmışı var,oynanmışı var) ucuza.fransayada attırırız. zaten o saatten sonra kaçıncı el oluyor uydu.kimbilir neler yapılıyordur uydumuza ne ajan programlar yükleniyordur.
ben adımın murat olduğuna emin olduğum kadar türkiyenin savunma sanayisini elinde tutan kurumlarda : roketsan,havelsan,mikes,tai,aselsan bunların hepsinin içerisinde mossad ajanlarının olduğuna eminim. amerika,yada israil farketmez bugün onlar zaten savaşı kazandı yakında savaşacak ülke kalmıycak onlar için. bir alışveriş merkezine gittiğinizde kaç tane türk isimli mağaza,restoran görüyorsunuz.facebook furyası orada bulunan evet yerine ewet yazan. down oldum şimdi felan.diyen çakma gençler. etrafınıza bir bakın amerikadan ne farkımız kaldı. onlarda zaten bu millet artık bizden olmuş diyecekler. savaşada gerek kalmıyacak. o şekilde gençlere bir uyuz oluyorum öyle osmanlı tokadını bi yapıştıracan. :) bide gelecek nesili hayal edin onların çoccuklarını. orada bekaret yaşı düşmüş 13 e.bunu marifet belleyen buradaki karakteri az gelişmiş karada yaşayan mahlukatlarda onlara özenip neler yapıyorlar.çocuklarımız böyle ortamlarda büyüyor. kız çocuk isimlerine bakın çocuğumun kreşten arkasaşının adı jane kendisi türk annesi babası türk ama karakter ve düşünce olarak tam bir amerikan özentisi insanlar. ya sev ya terket kardeşim bi s...git ya. bizi özümüzden çıkartmayı nasılda başarıyorlar.eski nesil yaşı kemale erenler hadi bi nebze karakter sağlam artık değişmez ama hedef zaten onlar değilki. adamlar savaşın her türlüsünü kullanıyorlar ,ekonomik,teknolojik,psikolojik vs...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,870
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst