Uydu Alıcısı

Arazi45

Üye
Katılım
6 Ocak 2013
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
29
Öncelikle herkese iyi akşamlar, iyi forumlar dilerim. Bu akşam garip bir durumla karşılaştım meslek dalım elektrik ağırlıklı olduğundan dolayı elektronik cihazlardan pek anlamıyorum. Size sorum şu olacak bu gün Uydu alıcısı çalışmadı bakıyorum içindeki kartta bir sorun gözükmüyor. Uyduya giren koaksiyel kabloyu (anten kablosu) çıkardığım zaman cihaz normal bi şekilde ışığı falan yanıyor ancak kabloyu takar takmaz kapanıyor. Bunun sebebi nedir bi fikri olan varmı acaba kablonun içerisinde bir kısa devre gibi bir durummu vardır. En kısa zamanda cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
 
arkadaşım kısa devre gibi görünüyor bu sebepden cihaz kendini korumaya alıyor. eğer ölçü aletin var ise [multimetre] buzzer kademesinde anten kablosunun iç kalın teli ile dış ince [şase] tellerini ölç eğer kabloda kısa devre var ise ölçü aleti ses verecektir.bir de bağlantı jacklarını anten kablosuna bağlarken dikkat et dıştaki ince tellerin bir tanesi bile iç kalın tele temas ederse yine kısa devre olur. kolay gelsin.
 
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz dediğiniz gibi ölçtüm avo metre ile kısa devre gözüküyor zaten eski bir kablo değiştirmeyi düşünüyordum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,175
Mesajlar
915,639
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst