Uyartım Akımı Nedir?

ikaz sargılarını dört kutuplu bir stator sarımında nasıl olacak hatvesi nedir sargı sipiri nedir bilen VARMI
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Arkadaşlar bilen varsa yardımcı olabilir mi generatörün uyartılması neden Dc akım ile olur neden Ac değil ? ? ?
 
Arkadaşlar bilen varsa yardımcı olabilir mi generatörün uyartılması neden Dc akım ile olur neden Ac değil ? ? ?

Sabit bir manyetik alan oluşturmak için dc kullanılır. Ac akımın zaman göre yönü ve şiddeti değiştiğinden sabit bir manyetik alan oluşturmaz
 
Uyartım sargılarını besleyen enerjide jeneratörden elde edilir. İlk çalıştığında enerji üretilmesi için uyartım akımı gerekli, uyartım akımı verilmesi içinse jeneratörün enerji üretmesi gereklidir. İşte tam bu sırada artık mıknatısiyet devreye girer. Bu stator ve endüvide bir önceki çalışmadan kalan belli belirsiz mıknatıslıktır. Bunu bir anfi gibi düşünebilirsiniz. İlk ateşleme bununla olur ve katlanarak artar. Sonunda gerekli uyartım akımını tam olarak sağlar. Çok uzun süre bekleyen jeneratörler elektrik üretemezler bunun için uyartım akımı kısa bir süre için dışarıdan verilir. Akü ile bile olsa yeterlidir.




Peki uyartımı rst çıkış dan verilse olurmu?
Yada uyartımı nerden verebilirim
 
Merhabalar. arduino - stm32 tarzı bi mikrokontrolcü kullanarak dizel bi jeneratör için avr kartı yapılabilir mi ? EE mühendisliği öğrencisiyim programlama ve güç bilgim var.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,955
Mesajlar
913,894
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst