Uyarıcı Sinyal Nasıl Oluşturulur?

erdem07

Üye
Katılım
7 Şub 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Merhaba. ben bir proje üzerinde çalışıyorum. bu projede depolanmış elektrik olacak. bu elektrik belli bir seviyeye düştüğünde uyarı vericek bir sistem var mı? bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin. Şimdiden teşekkürler...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
En basit olarak opamplarla kıyaslayıcı bir devre yapabilirsin. Devre ile ayarladığın voltajın altına yada üstüne gerilim oluşunca uyarı sinyalini alırsın. gogılda opamlı karşılaştırıcı/kıyaslayıcı olarak kaynak bulman mümkün.
 
Akü şarj etme sitem ve devrelerini googleda şöyle bir arasan birçok seçenek çıkar karşına . Akü şarj göstergesi devreleride işini görebilir . En basitinden Akü şarj göstergesinin lambalarına transistör bağlayabilirsin ve o tiransistörle istediğin şeyi çalıştırır yada kapatırsın . PIC programlama dillerinden birini biliyorsan güzel bir devre yapman mümkün .
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst