Ustalık Belgesi-Teknikerler ve Teknisyenler

arkadaşlar yapılan açıklamalarda 1.grup ve 2. grup için proje hazırlayıp imzalama yetkileri yazılmış.ama 3. grup için proje hazırlama ve imzalama kw'ı yazılmamış.NEDEN???çıraklık eğitimden mezun olup yetki belgesi alan elektrikçiler bile proje imzalayabiliyor.meslek lisei mezunları proje hazırlaya mıyor mu????
otomasyon

___

elektrik teknisyenleri odasının sitesini ziyaret ettim şimdi.orada anasayfada elektrik yetki belgeleri açıklamalarıyla gelip gidiyor.3.gruplar için proje imzalama 16 kw'a kadar.iç tesisatta 75 kw'kadar.
aklım gidecekti!nereye baksam meslek liseleri 75 kw iç tesisat yapma yazıyor.imzaya ve projeye gelince yok!adamların 6-7 kw a imza yetkisi var.çıraklık eğitimde okuyup ustalık belgesi alanların.tesisat yapıp imza atıp para kazanıyorlar.allah daha çok versin de meslek lisesini okuyupda hiç bir belge hazırlayamamak veya imza atamamak canımı sıkmıştı.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bu konuda herhangi bir gelişme oldumu? bilgilendirirseniz sevinirim..

Şu andaki mevcut Güç lerdeki değişiklik yok.Ancak Fen Adamlarını Temsil eden Türkiye Elektrik Elektronik ve benzerleri Teknisyenleri Federasyonunun ciddi çalışmaları var ciddi sonuçların alınacağına inanıyorum.Takip etmek isteyenler için ;Ynlendiriliyor....
 
sayın life 2834 arkadaşım;

"End.Elektronik mezunu olan arkadaşlar ve benim için ÇIRAKLIK, MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ GELİŞTİRME VE YAYGINLAŞTIRMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI ile yaptığım görüşmede Elektronik ve elektrik teknolojisi olarak bölümler birleştiği için Fen adamları yönetmeliğine göre bizlerde 2.gruba dahil olmuşuz bilginize." diyorsun teşekkürler; acaba elektronik teknikerleride elektrik teknikerleri gibi bir imza yetkilerine sahip oluyorlar mı?
 
Beyler ben anadolu teknik lisesinde okuyorum.11.Sınıf . Okul bittiğinde direk işyeri açma belgesi verilecek. Asıl sorum teknikerler hangi gruba mühendisler hangi gruba teknisyenler hangi gruba giriyor.
 
ben meslek lisesi elektrik mezunuyum.geçen gün ustalık belgesi için bir araştırma yaptım internetten burada ustalık belgesi sınavlarında elektrik tesisatçılığı ve elektrikli makinalar var.ben her ikisinide yapıyorum.makina panosuda yaparım elektrik tesisat arızasıda.bunlar için ayrı belge mi almam lazım?

Berkan bey ben 2001 senesinde meslek lisesinden mezun olur olmaz yazılı sınavla+uygulama sınavıyla aldım elektrik tesisatçılığı ustalık belgesını. Bana kayıttaki adam sordu hangı belgeyı almak ıstıyosun dıye bende elektrık tesisat dedim o zmn 2 taneydi seçme şansım. elektrikli ev aletleri ve tesisatçılık. iki bölümü tek ustalık belgesıne saymıyorlar malesef. Ayrı ayrı sınavları var. Ha onu yapan ötekisinide yapar o ayrı konu ama sistem böyle.
Deveye sormuşlar neden boynun eğri? devede demişki nerem doğru ki...
 
Merhaba arkadaşlar,

Bu sene kalfalık belgesini maslak'ta bulunan Şişli Çıraklık Eğitim merkezinden aldım. Aldım ama gelin bir sorun nasıl aldım diye. 13 ayrı sınava sokuyorlar ve en son olarak pratik sınavına sokuyorlar. Kesinlikle sınavda yardım söz konusu değil. Teknik resimden en az 10 adet şema çizimi soruyorlar ki, bunları cetvelle çok düzgün çizmeniz gerekiyor. Elektronik ve elektrikten ayrı 2 tane sınava giriyorsunuz ve Watt, Volt ve Amper ile ilgili nerden baksanız 7 veya 8 adet problem çıkıyor. Özellikle dijital elektronik ile ilgili sorular soruluyor. İki hafta boyunca işyerinden izin aldım. Sınav tarihleri ve saatleri çok ters zamanlarda. Hafta sonuna 2 tane sınav denk geldi ve diğer sınavların hepsi hafta içiydi. Elektrik tesisatçılığı, pano monütörcülüğü yapanları aynı sınava sokuyorlar. Bobinajcıların sınavı biraz farklı. Sınavda pratik için sınava girdiğiniz mekanın eksiklerini tamamlatıyorlar. Ustalık belgesini almak için sınava gelenler vardı ve kofreyi patlattılar. Öğretmen siz nasıl ustasınız dedi.

Ben tek seferde geçip belgeyi aldım ama netteki Megep'in web sayfasından indirdiğim tüm dökümanlara günlerce çalıştım. Anlayacağınız, sınav pek kolay değil. Eskiden kolaymış. Belge içinde ayrıca İş bankasına 50 lira yatırıp, makbuzla belgeyi alıyorsunuz. Sınav, beklediğiniz kadar kolay değil. Benden uyarması arkadaşlar. Sınava gireceklere başarılar dilerim.
 
Bence hiç okuma kardesim ben okudum cok pismanım diplamayı alsalar bu gun geri veririm neden cunki kpss den 85 paun aldım bizim sınav sistemimiz liselere gore daha zor su anda lise mezunu olsaydım kesin kamudaydım kpss ye ii çalıs sansın bizden %90 daha fazla ayrıca tekniker olarak hiç bir faydasını gormedim aksine bana zarar veriyor .sene kaybından baska hiç bir ise yaramaz bence bu iki yılı işe girip deneyim kazansan sana daha cok faydası olacagını dusunuyorum illaki okuyacagım dieorsan bence farklı bi bolum oku benim tavsiyem 2 yıllık aynı bolumu okursan inan bana sene kaybından baska bisi degil
 
bence hiç okuma arkadasım ben zararından baska faydasını gormedim sene kaybından baska bişi degil bence bitirdikten sonra kamuya girme sansın sıfır liselerde bu avantajın daha yuksek kamu olmadı 2 yıl dısarda tecrube inan bana bu diplomadan daha degerlidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,920
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst