USB Yük Test Cihazı Arızası

karadvt

Katılımcı Üye
Katılım
7 Kas 2017
Mesajlar
759
Puanları
56
Merhabalar.

Epeydir piler ve bir takım cihazlar için kullanmakta olduğum yük test cihazım bozuldu. Ekranı kapandı. 2 parçadan şüpheleniyorum. Birisi asıl işi yapan TIP122 diğeri ise yanmış gibi görünen bir parça. Üzerindeki değer görünmüyor. O yüzden bu cihazdan kullanan birisi varsa ve o parçanın kodunu söylerse sevinirim. Cihazın ve arızalı olduğunu düşündüğüm parçanın görüntülerini ekliyorum.

Teşekkürler.

IMAG2939.jpg

IMAG2938.jpg
 
Hic kullanan yok mu? Halbuki epey kullanan var diye biliyordum bu cihazı :confused:
 
Son düzenleme:
Sanırım netteki en büyük ölçek ve çözünürlükteki resmi buldum elimden gelen bu kadar, üzerinde alt satırı okuyabildim 1604/30. Bu pakette (sot-89 )transistör de olur regülatörde. Kolay gelsin.

İlave Not: İlginçtir cep kamerasıyla daha da okunaklı olmakta ;).

http://lygte-info.dk/pic/USB meter/Electronic load 35W 3A with OLed display/DSC_6509a.jpg

Sağolun hocam bu siteye bakmıştım. Baska bir fotoda da 2 adet sot89 olan cihaz vardı. Birisi 5 volt diğeri 3 volt regülatördü. Herhalde bendeki de 5 volt. Bugün eve geçince önce tip122 yi değiştirip deneyeceğim. Olmazsa elimde eski kartlardan söktüğüm regülatörler var. Onlari deneyeceğim. Sonucu yazarım buraya.
 
Sorunu çözdüm. Tesadüfen çözdüm aslında. Arızalı multimetrem için 7530-1 kodlu bir 3 volt regülatörü almıştım. Multimetre yine çalışmadı ama neyseki almışım.

Yük test cihazında denedim sorunsuz çalıştı. Şimdilik sorun yok.

İlgilenen herkese teşekkür ederim.
 
Merhabalar. Aynı konu üzerinden devam edeyim dedim.

Cihaz yine bozuldu. Bu defa da eeprom ile ilgili bir arıza görünüyor ama tam da emin olamadım.

Şöyle ki, normal kullanırken birden ekranı gitti. Ölçüm yapıyor yük de çekiyor ama ekran yok. 3v regülatör (7530-1 kodlu kendisi) baktım ki çok ısınıyor; söktüm ve bacaklarına uygun şekilde direkt 3v besleme yaptım, ekran geldi. Harici gücü kesip regülatördendir diyerek yeni regülatör taktım ama yine ekran gelmedi. Tekrar 3v vererek kontrol ettim. Bu defa da 24C32B kodlu eepromun aşırı ısındığını fark ettim (Elimi yakacak şekilde 400 ma çekiyordu).

Şimdi benim anlamadığım şu. Eeprom arızalandıysa harici güç verince ekran nasıl normal bir şekilde çalışıyor? Yoksa arızayı başka parçada mı aramalıyım?

Yarıdımlarınız için şimdiden teşekkürler.



IMAG2938asfasdf.jpg
 
Merhaba kolay gelsin. Bu cihaz ne işe yarıyor ne amaçla kullanıyorsunuz?
 
Merhaba kolay gelsin. Bu cihaz ne işe yarıyor ne amaçla kullanıyorsunuz?

Ben 18650 pillerin kapasitesini ölçmek icin kullanıyorum. Bunun disinda micro usb, mini usb, iphone usb, typ c vs kablolar takilarak da powerbank veya sarj aletinin kac amper verebildiğini de test ediyor da narin bir cihaz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst