USB PPI Kablo Com Hatası

samstrong

Üye
Katılım
23 Tem 2008
Mesajlar
318
Puanları
1
Konum
CMS JANT SAN.A.Ş Otomasyon Sistemleri Şefi
merhaba arkadaşlar,

bilgisayarımda microwin yüklü olmasına rağmen usb ppi kablomu pg/pc de göremiyorum.

iki gün öncesine kadar görüyordum ama şimdi göremiyorum. ne olmuş olabilir?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
sayın samstrong

2 gün öncesine kadar bağlantı yapıp download/upload vs yapabiliyormuydunuz ?
 
hocam muhtemelelen PPI'in bağlı olduğu com port değişmiş olabilir.Tavsiyem Bilgisayarın aygıt yöneticisinden / Bağlantı noktaları kısmına bak derim...veya ordaki com kaçsa microwinde haberleşme ayarlarındaki com da o olmalıdır.
 
Bağlantı ayarlarında bir sorun yok. 2 gün öncesine kadar bağlanıyordum. usb ppi kablo pg/pc listemde görünmüyor. donanım ayarlarında takıldığında usb insan makine arayüzü olarak çıkıyor sadece bu kadar. iki tane kablom var ikisini de göremiyorum.
 
Ben olsam şöyle bişi denerdim ozaman sistem geri yükleme yapardım.Çünkü windows bazen otomatik güncelleştirme yapıyor eğer açıksa,bazen normal çalışan şeyler güncelleştirmeden sonra çalışmıyor.
 
Sayın samstrong

İşinize yararmı bilemiyorum aynı durum bir kaç sefer bizimde başımıza s7-1200 lerde gelmişti ,8sayın muratdovanci isimli üyemizinde bellirtiği gibi)kablolar orjinal olan diğer kablolarlada değiştirsekte sonuç alamadık.Daha sonradan sistemi bir önceki günlerde aldığımız backup noktasına döndürerek sorunu çözebildik isterseniz bir deneyein.

Saygılarımla
 
Son düzenleme:
Hocam aynı durum banada oldu bugün.5 dakika önce bağlandığım plcye bağlanamadım. Ben 1 saat uğraştım ama nafile sonunda buldum ama haberleşme hızlarını değiştirdim olay çözüldü.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst