Usb hid

FesaTR

Üye
Katılım
11 Haz 2019
Mesajlar
14
Puanları
3
Yaş
23
Merhaba,

Usb ile picten bilgisayara veri göndermem gerekmektedir. Bu konu hakkında mplab xc8 veya ccs c de elinde örnek bulunan var? Elinde örnek bulunan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Teşekkürler
 

silvestir

Uzman Üye
Katılım
10 Ağu 2011
Mesajlar
1,574
Puanları
208
USB rs232 dönüştürücü kullan 5tl. Seri olarak at verileri
 

muratmert4

Paylaşımcı üye
Katılım
26 Eyl 2007
Mesajlar
947
Puanları
133
Yaş
45
Konum
ANTALYA
S.A.
Daha önce bu forumdan bir arkadaş için ayarlamıştım. CCS C ve C# kodları dosyanın içinde.
 

Ekli dosyalar

  • 297.8 KB Görüntüleme: 4

FesaTR

Üye
Katılım
11 Haz 2019
Mesajlar
14
Puanları
3
Yaş
23
USB rs232 dönüştürücü kullan 5tl. Seri olarak at verileri
Bana USB lazım o yüzden USB de ısrar ediyorum.
Teşekkürler bilginiz için
S.A.
Daha önce bu forumdan bir arkadaş için ayarlamıştım. CCS C ve C# kodları dosyanın içinde.
Aleyküm Selam

göndermiş olduğunuz yazılımın main kısmında ben pcye bilgi göndermek istiyorum. projem de potansiyometreden aldığım analog değeri pcye göndermek istiyorum. bunun için;

while(usb_enumerated())
{
if (usb_kbhit(1))
{
usb_get_packet(UcNokta1, gelen_paket, 64);
}
}
bu bölüme gerek var mı?
yoksa bu kısım yeterli mi?

usb_put_packet(UcNokta1, giden_paket,64, USB_DTS_TOGGLE);

Teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:

FesaTR

Üye
Katılım
11 Haz 2019
Mesajlar
14
Puanları
3
Yaş
23
Merhaba;

Konuyla alakalı olarak son olarak bu şekilde birşey yazabildim ama pcye usb ile bağlandığım zaman USB AYGITI TANINAMADI yazıyor. bu soruna çözüm getirebilecek olan var mı?
Kod:
#include <18F45K50.h>

#device ADC= 10

#fuses NOCPUDIV, PLLEN, PLL3X, HSH, PRIMARY, NOIESO, NOFCMEN



#use delay(crystal = 48000000)



#include <stdio.h>

#include <stdlib.h>

#include <string.h>



#define USB_HID_DEVICE  TRUE //Tells the CCS PIC USB firmware to include HID handling code.

#define USB_EP1_TX_ENABLE  USB_ENABLE_INTERRUPT   //turn on EP1 for IN bulk/interrupt transfers

#define USB_EP1_TX_SIZE    64  //Numero de byte de envio (maximo 64 bytes)

#define USB_EP1_RX_ENABLE  USB_ENABLE_INTERRUPT   //turn on EP1 for OUT bulk/interrupt transfers

#define USB_EP1_RX_SIZE    64  //Numero de byte de Recepcion (maximo 64 bytes)



#define USB_CONFIG_PID 0001

#define USB_CONFIG_VID 4660



#use FIXED_IO( D_outputs=PIN_D3,PIN_D1 )

#define drksyn   PIN_A0

#define gaz      PIN_A1

#define led1     PIN_D1

#define led2     PIN_D3



#include <lcd.c>

#include <pic18_usb.h>

#include <USB_Konfigurasyon.h>

#include <One_Wire.c>

#include <usb_desc_hid.h>

#include <usb.c>



unsigned int a;

unsigned int8 gelen_paket[64];

unsigned int8 giden_paket[64];



#INT_EXT

void DRS()

{

   output_low(led2);

   output_low(led2);

   delay_ms(2000);

}



void main()

{

   set_tris_a(0x03);

   set_tris_d(0x09);

   set_tris_b(0xFF);

   output_d(0x00);

 

   setup_adc(ADC_CLOCK_DIV_2);

   setup_adc_ports(sAN0|sAN1);

 

   enable_interrupts(global);                 

   enable_interrupts(INT_EXT);               

 

   usb_init();

   usb_task();

   usb_wait_for_enumeration();

 

while(TRUE)

{

      while(usb_enumerated())

      {

       //if (usb_kbhit(1))             //Eğer pc'den yeni bir paket geldiyse

         //{       

            usb_get_packet(1, gelen_paket, 64); //paketi oku   

         //}

    

         a = read_adc();

    

         output_high(led1);

         delay_ms(a);

         output_low(led1);

    

         output_high(led2);

         delay_ms(a);

         output_low(led2);

        

         usb_put_packet(1, giden_paket,64, USB_DTS_TOGGLE);

         delay_ms(20); 

      }

   }

}
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

muratmert4

Paylaşımcı üye
Katılım
26 Eyl 2007
Mesajlar
947
Puanları
133
Yaş
45
Konum
ANTALYA
S.A.
Kolay gelsin. Program çalışıyor sorun olmaması lazım. Fiziki devre problemi olabilir. USB de paket sistemi 8 bitlik (byte) olarak 64 paket gönderme şeklinde çalışır. Analog veri 10 bit yani Word bir sayıdır. Bunu işlemci tarafında 2 byte olarak ayırıp pc tarafındada alınan bu 2 paket veriyi birleştirip text box Label vb. şeylere basmanız gerekmektedir.
 

Benzer konular


Sponsor Bağlantı

Forum istatistikleri

Konular
104,611
Mesajlar
736,029
Kullanıcılar
389,077
Son üye
Soissons

Yeni konular

Üst