USB den PC nin Sesini Mute Etmek

arichi

Üye
Katılım
30 Eyl 2011
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
31
Arkadaşlar bilgisayara harici bağlayacağım bir 5 v çıkış veren buton ile bilgisayarın sesini mute etmek istiyorum.

butona basılı iken ses açılacak,butondan el çekildiği zaman ses kapatılacak.

yardımlarınızı bekliyorum nasıl bir program gerekli ve butonun bağlantısını nasıl yapmalıyım bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler..


(konuyu nereye açacağımı bulamadım kusra bakmayın yetkili arkadaş yanlış yerde ise taşırsan konuyu sevinirim teşekkürler)..
 
Bu işlemi niye butonla yapmak istediğini anlayamadım klavyenin üzerindeki tuşlarlada sesi açayıp kapatabilirsin zaten ayrı bir sisteme ne gerek var ki...
 
USB destekli bir microkontrolör ( Ben 18f2550 yi tavsiye ederim) ile bir devre hazırlamanız lazım. Ondan sonra bilgisayarınızın arka planında çalışacak bir program yazıcaksınız.
 
Pic ve arduino uno ile yapıyorum zaten rs232 to usb ile bilgi alıyorum fakat benim istediğim daha basit birşey ı/o bilgisi aktarılacak sadece bilgisayara bunun icin mikrodenetleyici devresinin maliyeti gereksiz bir harcama oluyor gibi.. alternatif bir yol var mı acaba usb data uçlarına 5 volt verildiğinde yan da verilmediğinde bunu bilgisayardan okuyabişleceğimiz bir olay var ise böyle bir yol izlemek isterim basitlik açısından bilgisi olan var ise ceva bekliyorum teşekkürler..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst