UPS'in doğrultucusunun IGBT ile veya tristör ile yapılması?

kemalbnc

Üye
Katılım
16 Nis 2012
Mesajlar
198
Puanları
1
Yaş
36
İyi günler. UPS'in doğrultucusunun IGBT veya Tristörle yapılmasının ne gibi farkları vardır? Benim bildiğim kadarla IGBT daha ileri bir teknoloji tristöre göre. UPS uygulamasında bunların birbirine göre artısı veya eksisi nelerdir?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Tristör doğrultuculu ups ler girişlerinde (eskilerde) şok bobinleri veya 12 darbeli cihazlarda faz kaydırma trafosu vardır ,invertör ile rectifier arasında DC ara devre yoktur.Harmonik leri IGBT lere göre biraz daha yüksektir.CNC makinaları hızlı değişen yüklerde kullanılacaksa tristör doğrultuculu UPS kullanılmalıdır sağlamlık ve dayanıklılık açısıdan.
IGBT doğrultuculu ups ler harmonik distosiyonları daha düşüktür.Rectifier ile invertör arasında DC voltajı yükselten ara devre vardır ve genelde trafosuz cihazladır daha çok bilgisayar ve yük değişimleri hızlı olmayan sistemler için kullanılabilir ,arıza oaranları tristörlülere göre daha fazladır
 
ben IGBT tristörden daha gelişmiiş bir eleman olarak biliyordum ama ani değişen yüklerde demek ki tristör daha dayanıklıymış..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,966
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst