Ups

thebeyin

Üye
Katılım
20 Nis 2018
Mesajlar
49
Puanları
1
Yaş
32
merhaba ups in çıkışı neden 2 faz? yani iki seri grup aküden sonra cihaza giriyo
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba. Bir ucu topraklanmayan UPS'ler ve monofaze jeneratörlerin çıkış prizinde her iki uç da faz olarak kontrol kalemi ışığıyla görülür. Her ikisinin de prizdeki bir ucu toprağa bağlanıp topraklanırsa sadece bir ucu faz, diğer topraklı uçları ise bu son durumumda nötr olacaktır ve kontrol kalemi lambası (neon) bu durumda nötr 'de (Topraklı uçda) yanmayacaktır. Yani topraklanmayan bu uçların her ikisinde de (monofaze UPS ve monofaze jeneratörlerde) faz olarak yanması çok normaldir.

Toprağa göre ölçülen voltajları da, bir uçları yine topraksız durumda iken ; bir uçtaki faz-toprak ve diğer uçtaki faz-toprak voltajı 110 volt AC ve 110 volt AC iken, priz çıkış uçları toprakla topraklandığında her ikisinde de faz ve toprak/nötr arası 220 volt AC olur. Yani sadece kontrol kalemiyle her iki uçta görülen anormal faz ışığı olarak değil, voltaj olarak da ölçülen bu belirsizlikler ortadan kalkar, evde şebekeye bağlı ve toprak hatlı ve nötr ucu topraklı nizami olan prizlerdeki voltaj ölçüm değerlerine gelebilmiş olur. Kolay gelsin.
 
Yok öğle değil çıkış 380 v 80 kva lık bi ups bu
 
Ben monofaze demiyorumki 2 grup akü var d çıkıp kendi panosuna gidiyor diyorum o cihaz nede çıkış 3 faz oluyo
2 grup seri bağlanmış aküden çıkıyor kendi panosuna gidiyor hatta 2 tane Sigortadan geçiyor adamı aradım sigortanın biri yok diye dedi ups akü çıkış 2 faz olur
 
Son düzenleme:
ups nin marka modeli nedir? Tanışsak belki fikrimiz olur daha iyi olmaz mı?
 
Marka Tescom ama bence hepsinin çalışma prensibi aynıdır
 
Siz DC hattaki sigortadan mi bahsediyorsunuz AC hattakimi?

Dc hatta da sigorta olur ac hatta da.

Modeli verirseniz bu ups tek fazli mi üç fazli mi kac volt dc ile besleniyor bu bilgileri ediniriz.

Sonucunda sizin sorunun cevabı ortaya cikar.

Genelleme yapmak pek mantikli olmaz.

Bunlar benim fikirlerim.
 
Benim ups im var 30 Kva,besleme üç faz iki grup akü var buradan iki faz Ac 220 volt besleme çıkıyor her çıkışı bir faz bir nötr ups prizlere dağıtım yapılıyor ups priz besleme panolarına ,trifaze değil çıkış ,yani sizin de bu şekilde cihazınız galiba . 16 senelik İnform marka ups bu arada.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,219
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst