ups yok eletronık balanst yok ama kapasitif uçmüş

ika1986

Üye
Katılım
27 Mar 2011
Mesajlar
325
Puanları
1
DÜn sitenin birine kablo çekmeye kıttık orda kompazasyon var. bizle alakalı degıl ama. sitenin teknıgı sorunu çözememiş. hidrafor kompazasyonu var reaktıf normal. ama aktıf kadar kapasıtıf işlemiş.sistemde ups yok sade pompa joker.kompanzanın akım trafo uçları ters düzmü kontrol edemedim mühürlü. röle devamlı kademe alıyor. rölenin markası klemsan Q acaba ne gıbı bı sorun var. cos fi 0. 98 yardımcı olursanız teşekkur ederim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Mümkünse yeni bir akım trafosu takın tüm sistemi görecek şekilde, eskisinin uçlarını da şöntlemeyi unutmayın..
 
Röle devamlı kompanzasyon devreye alıyorsa, muhtemelen akım trafosu ucları ters veya gerilim/akım ucları aynı fazda olmıyabilir. Kompanzasyon akım trafoları mühürlü bölgede olmaz. Bır daha kontrol etmenızde fayda var. Akım trf uclarını RKR klemenslerındende düzeltebilirsiniz..
 
sistemde kullanılan r.g.k rölesinin bağlantı polaritesinde sorun vardır bence yani faz uçları ile gerilim uçları bir birinin olmaya bilir.
 
Bu sorunun çözümünü bulduk. Arkadaş haberi yok kw gücü yüksek kademeli konpanzasyonu kw gücü düşük hidrafora baglamişlar. Devreye girdimi kademe yapıyor kondansatorler ama büyük kwar hepsi. Yükü değiştırıp sorunu çözdüler. Saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst