ups ve tmş, toroid sorunu

wiplex

Üye
Katılım
18 Şub 2009
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
34
Hocalarım Merhaba,
2000 VA'lik,1faz 1nötrlü line interactive ups üzerinden, toroid rölesini ve tmş bobinini besliyoruz. (Ekte resimdeki gibi)

Yani önce ups, batarya ile açılıyor. toroid rölesi enerjileniyor. Seri bağlı olan, tmş nin de çekme bobini enerjileniyor. Bu sayede bobin enerjilendiği için, bizim TMŞ yi kaldırmamıza izin veriyor. TMŞ kalktığı için de ups,AC/DC converter, plc, vb.. sistemlerimizi besleyebiliyoruz.

Oluşan problemimiz ise şöyle; UPS'i doğrudan açtığımızda (TMŞ bu anda kapalı), Nötr-Toprak arası 90V AC gerilim görülüyor. UPS'in hem girişteki toprağı hemde çıkıştaki toprağı toprak barasına bağlı. TMŞ yi kaldırdığımızda, UPS şarj olmaya başlayınca TMŞ tekrar atıyor. Fakat Kaçak rölesi herhangi bir hata vermiyor.

Sorunun ups de olduğunu düşünüyorum.Zira sisteme ups değil de 220v şebekeyi bağlayınca herhangi bir problem yaşamıyoruz. Ayrıca upsi dışarıdan bir uzatma ile besleyincede bir problem olmuyor.

Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler..
 

Ekli dosyalar

  • hata_ups_toroid.png
    hata_ups_toroid.png
    18.1 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst