Ups ve kgk devreye gİrİnce kapasİtİfegİrİyorum

latif 87/4

Üye
Katılım
12 Nis 2008
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
39
Ups ve kgk devreye gİrİnce kapasİtİfe gİrİyorum ne yapmam lazim yardimci olursaniz sevİnİrİm kolay gelsİn
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
şönt reaktör bağlamanız gerekir.Sayacınızın 8.8.0 endeksinin 1 saatteki miktarı kadar kvar değerinde
olmalıdır.Ergun Elektrik,Hilkar gibi yerlerden temin edebilirsiniz.
 
Aynı durum bende de var . 250w 2 adet balast'ı seri bağlayarak şebekeye paralel bağladım. baktım düzelme oldu ama yeterli kalmadı. Şimdi ise 400w 2 adet balast aldım ve onları seri birbirine bağlayıp şebekeye paralel bağlayacağım bu şekilde limtlerin içersine gireceğimi düşünüyorum.zaten kapasitif yük bende gezici değil sabit. O nedenle sabit endüktans devreye konulursa kapasitif etki aşağı inmiş olur.
 
400w balast ları taktıktan sonraki sonuşları yazarmısınız
 
15/06/2008 den sonra balastları takıp sonuçları burada bildireceğim.
 
kapasitif kompanzasyon yapan bir role temin edip gerekli olan end. gücü kademe niyetinde bağlayıp sorununuzu çözebilirsiniz
 
kapasitif kompanzasyon yapan bir roleyi nerden temin edebilirim yardımcı olursanız sevinirim
 
latif 87 arkadaşım.Bahsettiğiniz röleyi Tense'den temin edebilirsiniz.UPS den kaynaklanan kapasitif yük genelde
sabittir.Reaktörü,röle ile almak yerine,devreye sürekli bağlayacak şekilde düzenleme yapar iseniz daha sağlıklı
olur.Bunun için,UPS'ten kaynaklanan kapasitif yükü bir şekilde ölçerek bu değerde şönt reaktör bağlarsanız,özel
röle kullanmanıza da gerek kalmaz.UPS'lerin yaratmış olduğu kapasitif yük,firmasına göre değişmekle beraber,
UPS gücünün % 10 civarındadır.Ölçüm yaparak değerini tespit etmek doğru olanıdır.
 
16/06/2008 tarihi itibarıyle 2 adet 400w seri ve 2 adet 250w seri balast şebekeye paralel ve sabit şekilde bağladım. 1 hafta sonrasında aktif, kapasitif, indüktif sonuçları alacağım ve karşılaştırılan değeri buraya yazacağım. sabit yüklere otomasyon ilave etmeye gerek yok sabit kapasitif yük'ü karşılayacak indüktif yük bağlamak sorunu çözecektir.
 
Sayın Latif 87,

UPS (Uninterruptable Power Supply) veya KGK (Kesintisiz Güç Kaynağı) aynı şeydir biri ingilizce diğeri turkcesi. Bu nedenle sadece birisini kulanmanızı özellikle türkçesini öneririm.

KGK girisine paralel ve kapasitif yuke esit büyüklükte bir endüktif yük baglasanız olur diye genel bir yaklasım yapılabilir. Fakat bu da tam cozüm olamaz cünkü bu kapasitans KGK yüküne göre degiskendir. O nedenle hiç bir zaman tam deger elde edemezsiniz. Belki tam kapasitif yüke esit veya biraz büyük baglansa ve böylece sistem kapasitif alandan endüktif alana cekilir ve piyasadaki harcialem 3 fazlı herhangi bir marka röle ile sistem eğer dengeli ve ani değişkenlik göstermeyen bir karaktere sahipse bildiğimiz yöntemle işi bitirsiniz. Fakat sistem dengesizse, veya önceden kestirilemeyen değişkenlikte dinamikse çaresiz hem endüktif hem kapasitif kompanzasyon yapabilen, hemde dengesiz veya ani yük değişimlerine 10milisaniyede cevap verebilen tek bir cozümünüz var. Daha önce "Dinamik Kompanzasyon Sistemi" konu baslıgı altında konustugumuz ALRON sistemi.

Zaten müşteri sayısının çok olduğu market, işhanı, banka gibi KGK, klima, floresan lamba, PC gibi çok sayıda yük hiç bir zaman hiç bir fazda sabit değildir. O nedenle monofaz kondansatör, 24 kademeli sistem, vb cözümlere yönelmek size para, zaman ve itibar kaybettirir ve cözüme ulaşamazsınız.

ALRON sisteminin zaten geliştirilmesinin en baslıca sebelerinden bazılarıda bunlardır. ALRON'la sadece bir kere sahaya montaj için gidip ayar yapmanız yeterlidir. ALRON'u su anda kullandığınız kompanzasyon panosuna paralel bağlayarak ta kullanma sansınız vardır. 25, 50, 100KVAR ve katları olarak tasarlamıs ALRON nun size en yakın güücne göre seciniz, %100 garantili ve kolaylıkla derdinizden kurtulun derim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst