Ups trafosunun primer sarğısınım nasıl bulabilirim? ve nasıl tam dc dönüştürebilirim?

Okan1234

Üye
Katılım
25 Eki 2011
Mesajlar
257
Puanları
1
Yaş
35
Selam Arkadaşlar. Kusura bakmayın ilgili farkı bir konu açmıştım ama bu son :) Aşağıda görmüş olduğunuz trafo ups dan sökülmüştür.

Şimdiden çok teşükkür ederim ve hürmetlerimi sunarım!

Arkadaşlar lütfen rica ediyorum yazıyı tam okumanız için. Dikkatli olmalıyım ileride bir sorun çıkarsa gebermemek için :D

Diğer tarafı

Trafo bilgileri
Volt: 12 v (15 volt kadar)
Akım: 2 ah olduğunu düşünüyorum biliyorsunuz upsda akü bulunuyor üzerinde İngilizce max. 2.1 ah ile şarj edilebilir yazılı.



1. Görmüş olduğunuz siyah, kahverengi ve beyaz kablolar giriş sarğısı olduğunu düşünüyorum. Yalnız sorun hem 220v hemde 110 v çalışma sorunudur kısacası 220 olan sekonder kısmını nasıl bulabilirim testerle? (Rica ediyorum dikkatli olmalıyım yanlış bağlarsam trafo gider :))

2. Bu trafo ile ayarlana bilir güç kaynağı yapıcam. Bana tam dc doğrultma gerekiyor vikipediadan bulduğum bilgiye göre kullanılan filtire köndansatör tam doğrultuyor!


Yazı şöyle.

Doğrultucu Çıkışını Düzleme

Yarım ve tam dalga doğrultucular DC çıkışının bir formunu üretmekte yeterli olsalar da hiç birisi sabit DC gerilimi sağlayamaz. Doğrultulmuş AC kaynağından sabit DC elde etmek için bir düzleyici devre gereklidir. En basit şekliyle bunu gerçekleştirmek için bir depo sığaç ya da düzleyici sığaç doğrultucunun DC çıkışına konabilir. Buna rağmen hala bir miktar AC dalgacık kalacak ve elde edilen gerilim tamamen düz olmayacaktır.
Bu dalgacıklardan daha fazla kurtulmak için sığaç giriş filtresi kullanılabilir. Bu filtre bir choke ve ikinci bir filtre sığaç ile tümleşerek daha karalı bir DC çıktı elde edilebilir. Choke akım dalgacıklarına yüksek bir empedans sunar.

Gördüğünüz gibi arkadaşlar sığac denilen devre olmadan tam dc olmuyor malesef. Lütfen rica ediyorum Prof. arkadaşlardan tam dc ye dönüştürmek için basit bir devre varmı bildiğini ?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,178
Mesajlar
915,646
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst