ups seçimi yaparken ??

yks001

Üye
Katılım
2 Ocak 2008
Mesajlar
91
Puanları
1
Yaş
40
slm arkadaşlarevde kullandığım pc geçenlerde evin elektriğinde ani bi dalgalanma olduğundan dolayı powersupply yi zarar gördü bi süre sonra değiştirmek zorunda kaldım.şimdi bi ups almak istiyorum fakat o kadar çeşit ve o kadar farklı fiyatlar duydumki kararsız kaldım.1 kva ups e bi yerde 70 YTL diyolar başka bi yerde 140-150 den uçuyolar.şaşırdım kaldım.bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
yks001 ' Alıntı:
slm arkadaşlarevde kullandığım pc geçenlerde evin elektriğinde ani bi dalgalanma olduğundan dolayı powersupply yi zarar gördü bi süre sonra değiştirmek zorunda kaldım.şimdi bi ups almak istiyorum fakat o kadar çeşit ve o kadar farklı fiyatlar duydumki kararsız kaldım.1 kva ups e bi yerde 70 YTL diyolar başka bi yerde 140-150 den uçuyolar.şaşırdım kaldım.bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim...



Kesintisiz Güç Kaynağı seçimi, iki aşamada ele alınmalı ve öncelikle, UPS üzerinden beslenecek yükün ya da yüklerin toplam gücü VA cinsinden hesaplanmalıdır. Bağlanacak yükün toplam gücü, seçilecek UPS in gücünü belirlemede en önemli kıstas olacaktır. Özellikle büyük yükler için, yükü karşılayabilecek en yakın güçteki UPS in seçilmesi, verimlilik açısından, dolayısıyla da enerji sarfiyatı ve toplam yatırım maliyeti açısından kullanıcıya avantaj sağlayacaktır. Ancak bu tür bir güç hesabında, UPS e daha sonra bağlanabilecek diğer muhtemel ek yükler de gözardı edilmemelidir.


Gücü tespit edilen UPS in seçiminde ikinci önemli aşama, marka ve modelin belirlenmesidir. İhtiyaç duyulan UPS, gücü ne olursa olsun, bir yatırım olarak algılanmalı ve tek bir bilgisayar için alınan küçük bir UPS in bile senelerce hizmet vermesi gerektiği unutulmamalıdır. Boyutu ne olursa olsun, bu tür yatırımlar için öncelikli değerlendirmeler, doğal olarak MALİYET unsuru üzerine odaklanmaktadır ve bu da oldukça mantıklı bir yaklaşımdır.

Ancak, özellikle ülkemizde, büyük bir yanılgı ile, maliyet kavramı; genellikle fatura üzerinde yazan ödeme tutarı olarak algılanmaktadır ki, bu son derece hatalı ve baştan savma
bir değerlendirme biçimidir. Gerçekte, bir yatırımın maliyeti, o yatırımın kullanılacağı süre boyunca kullanıcıya sağlayacağı maddi kazanç ile aynı süre içinde sebep olabileceği maddi ve manevi kayıpların toplam tutarı olarak algılanmalıdır. Bu durum, örnek olarak yüksek güçlü bir On-line UPS için düşünüldüğünde, cihazın toplam maliyetinin tahmin edilebilmesi için, bu maliyeti uzun vadede doğrudan etkileyebilecek faktörlerin iyi bilinmesi ve doğru anlaşılması gerekir.


Cihazda kullanılan kritik parçaların tahmini ömürleri ve arıza yapma riskleri, bu risklere karşı tasarımda alınan teknik önlemlerin niteliği, dolayısıyla da cihazın devre dışı kalma riskleri; arıza halinde, ilgili firma Teknik Servisin yeterliliği ve müdahale hızı, dolayısıyla da arıza durumunda cihazın ortalama devre dışı kalma süresi gibi bazı ayrıntılar, cihaz satın alınmadan önce, mutlaka fikir sahibi olunması gereken en önemli hususlardır.


Değerlendirilmesi gereken bu temel verilerin dışında, cihazın sahip olduğu diğer teknik özelliklerin, standart ya da opsiyon olarak sunulan ek donanımların ve cihazın teknolojik düzeyinin iyi tahlil edilmesi, sağlıklı bir seçim yapabilmek için büyük önem taşır. Kuşkusuz, konu ile ilgili teknik bir elemanın, bu konuda sağlıklı bir değerlendirme yapabilmesi mümkündür. Ancak, UPS ler konusunda derinlemesine bir fikir sahibi olmayan kullanıcılar için, bu değerlendirme süreci oldukça zor ve risklidir. Zira, birbirinden gösterişli broşürlerle, reklamlarla dikkati dağılan kullanıcı, alacağı cihazın teknolojik düzeyini ve teknik özelliklerini diğer markalarla bire bir karşılaştırabilme imkanını çoğu kez bulamaz.
Bu nedenle, farklı markalarda UPS ler arasında yapılacak sağlıklı bir seçim için en uygun yöntem; üretici firmaların kendi broşürlerini ve reklamlarını değil, bu amaçla hazırlanmış tarafsız teknik karşılaştırma tablolarını esas alarak bir değerlendirme yapmak olacaktır.
 
arkadaşlar bi bilgisi olan yokmu kimse ups kullanmıyormu cevap verecek kimse yokmu
 
Arkadaşım merhaba,

1 KVA online UPS almanı öneririm. Online UPS ler, line-interaktif UPS lerden biraz daha pahalıdır. Çünkü line-interaktif UPS kullanman durumunda şebekeden UPS e geçerken milisaniyelerle ölçülen bu süreyi yük algılayabilir yani hassas yükler bunu algılayıp kapanabilir. On-line UPS lerde geçiş süresi olmadığından, geçiş süresi diye bir sorun olmaz. On-line UPS ler bu yüzden biraz pahalıdır. UPS almak istersen size bu konuda ülkemizin saygın bir firmasına yönlendirebilirim. İleride teknik hizmetler konusunda sorun yaşamazsınız. Daha fazlasını reklama gireceğinden sanırım forum kuralları buna müsaade etmez

iyi günler
 
Sanırım şu bilgiyi vermeden atlamışım.

Line- interaktif UPS ler simüle edilmiş sinüs ( köşeli sinüs de diyebiliriz ) işareti verirler çıkışlarına. tam sinüs olmayan bu çıkış dalga formu, projektör, MAC bilgisayar gibi yükleri beslememelidir. Hem yüke ve hemde UPS e zarar verilmiş olur. Bu yüzden on-line UPS...
 
Arkadaşlar merhaba! Bende UPS seçimi ile ilgili danışacaktım ama...biz server odamız için 10 kva lık bir online monofaz ups almayı düşünüyoruz...Fakat elektrik kesintilerinde ups in devreye girdiği kısa zaman aralıklarında (10-15 dk gibi) özellikle geceleri bilgisayarımızın önce otomatik otomatik kapanmasını sağlayıp daha sonra kesinti olmasını istiyoruz bunu sağlayan nasıl bir elektronik sistem önerirsiniz...yada direkt bunu sağlayabilen bir ups var mıdır?yardımcı olabilecek arkadaşlara çok teşekkür ederim...saygılarımla...
 
UPS inizi bağlayacağınız Server makinalarınıza, PC kontrol ve izleme yazılımı yüklemelisiniz. Akü bitmeye yakın olduğunda bu yazılım sayesinde Server bilgisayarlarınız hem kapanır, kapanırken de açık olan belgelerinizi kaydedebilir. Bu yazılımı UPS firmaları genellikle opsiyon olarak veriyor. Ayrıca belirtmek istediğim 10-15 dk. lık zaman biraz fazla bu yüzden harici akü takviyeside yapılması gerekiyor UPS inize.
 
Online tipte bir UPS kullanmanız kesintisiz enerjiye ihtiyaç duyan sistemler için şiddetle tavsiye ederim. Almayı düşündüğünüz 10kVA gücündeki en kötü cihaz bile 7 kW güç demektir. Elektrik kesintisinde de 10-15 dakika beslemesini istediğiniz yükünüz UPS' in tam gücünü kullanmıyorsa dayanma süresi otomatik olarak yükselecektir. Akülerin dayanma süreleri lineer olarak değişmez. Örneğin bir UPS tam gücünde 10 dk. çalışabilecek bir akü grubuyla üretilmiş se %50 yükünde yaklaşık 30 dakika çalışacaktır. Bu hesaba görede almayı düşündüğünüz UPS in dayanma süresini mutlaka satın alırken dayanma süresini TAM GÜÇTE ibaresini sözlemenizde olup olmadığını kontrol ediniz yada satıcınızdan bu değeri isteyiniz.

Elektrik kesintisi elektrik kesintisinde UPS e Server hariç başka makinelerde bağlı ise diğer makineleri kapatmak ta size enerji tasarrufu sağlayacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,919
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst