Ups Patlaması Sonrası Geriye Kalanlar...

elektrofizikci

Usta Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
1,185
Puanları
181
Yaş
39
Ups Patlaması Sonrası - Karışık Videolar -1-

İşyerindeki UPS in patladıktan hemen sonraki anlar ve ups nin son hali...Sizce nedeni ne olabilir?


Fotoğraflar: https://www.facebook.com/media/set/...1073741906.291475934373995&type=3&uploaded=20
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
1- Dar hacim havalandırma yetersiz yani olumsuz ısınma faktörü + aşırı yüklenme
2- Aküleri saran metal kuşak üzerinden kısadevre yapmış gibi görünüyor.

Bunların haricinde sigorta kaldırıldıktan sonra bu olay oldu demişsiniz. UPS çalışırken by-pass sigortası asla kapatılmaz, gösterdiğiniz by-pass sigortası olabilir.
 
Servis bile ikna edici bir şey diyemedi, adam şoka girdi zaten :) Akü patladı dedi çıktı işin içinden. Ama aküleri full değişti düzeldi... Bir önceki gün de doğrultucu hatası vermişti alet... Ona istinaden çağırdık. İnik şalteri kaldırınca bombacı mülayimm oldu :)
 
Sigortanın pozisyonu neydi biliyormusunuz? UPS aküsü garanti kapsamında mı değiştirildi? Doğrultma akü şarj devresiyle ilintilidir burada bir arıza oluşuyorsa aynı sıkıntı tekrar baş gösterebilir !
 
yok onu bilmiyorum. Ben patlamadan sonra dumanı gördüm gittim. Fena duman çıktı. Garantili değişti. 1 ay oldu şimdilik sıkıntı yok gibi...
 
Videoyu tekrar izledim metal kuşak üzerinden kısadevre söz konusu değil, aküdeki bir problemden kaynaklı olabilir, olması gereken DC gerilimi elde edilemeyince cihaz doğrultma hatası olarak algılamıştır. Ancak akülerin bu kadar kısa sürede zarar görmesi ilk mesajımda belirttiğim ortam sıcaklığının yüksekliği ve aşırı yüklenme ile alakalı görünüyor.
 
Geçmiş olsun. Eriyen köşede iç kutup bağlantısı var, akü kutup bağlantıları karşı tarafta, dolayısıyla fabrikasyon sorunu var gibi, başka deyişle katil uşak çıktı yine :)
 
Başta bende öyle zannettim ama akü bağlantıları ve kuşaklamada sorun yok.

aküler.jpg
 
video izleyemiyorum. ama yasli uzman abimiz vermis gereken goruntuyu.
abi akuye sebek elentrugu varken duen gerilimi ve elentruk kesildiginde dusen gerilimle cekilen akimi, tabi elentruk varken akuden gecen akimi, akulrin siakligini, ki en onemlisi skulere ac akim geliyor mu bak. dogrultmac arizasi diyorsun. farkli dogrultmac takilmissa kopru diyotlarin acaklari ters geliyor olabilir. bir kontrol et, akuye 1 volt ac gelse ptlatabilir. ne olursa olsun depolama aletri bir nevi kapasitordur. nasil kutupluya ac verdiginde gumlerse aku de gumler:)
 
Cihazın havalandırma çıkışını göremedim ama sanırım arkadan fan vasıtası ile çıkıyordur ve cihazda duvara neredeyse yapışmış gibi o yüzden ısıyı atamamış olabilir.Evet ortamda çok iyi görünmüyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst