Ups mi arızalı yoksa jneratör mü

mobilspy

Üye
Katılım
13 Eki 2006
Mesajlar
122
Puanları
1
Yaş
44
yaklaşık bir yıldır kullandığımız jeneratöre seri bağlı ups enerji vermiyor. aynı ups jeneratörden ayırdığımızda akü üzerinden devreye giriyor ve direkt şebekeye bağladığımızda da sorunsuz çalışıyor. daha önce böyle bir olayla karşılaşan oldu mu acaba? iki ayrı jeneratörle denediğimde aynı şekilde sorun olduğu için problemin ups kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama emin olamadım.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Yok batarya gibi seri bağlı deyil yanlış anlatım olmuş normal olması gerektiği gibi jeneratör çıkışına bağlı
 
jeneratör voltaj çıkışı yüksekse acaba ups ondan kendini kapatıyor olabilirmi. jeneratör çıkış voltajın ölçtünüzmü.
 
Jeneratör trifaze mi mono cihazlarda sıkıntı yaşanır nötr hattı sebebiyle ?Ups beslemesi trifazemi (gördüğüm bazı modeller üç fazla besleniyor çıkış mono iki çıķış var)Ups beslemesinde problem var gibi gözüküyor verilere göre,Jeneratör çıkış voltajı ölçümü yaptınızmı?Ups marka model bilgisi varmı?Kolay gelsin.
 
UPS'niz line-interaktif tipte ise EMI filtresi kısmındaki sıkıntı yüzünden bu kapanma olmuş olabilir, online UPS ise bundan direk etkilenmesi söz konusu değildir. 2 jeneratör ayni anda arızalı olamaz, ancak her ikisi de ayni ters sinyali UPS'den önce üretip line-interaktif UPS'nin EMI kısmından bypassla geçen ters sinyaller UPS entegresiyle monofaze besleme çıkışından kesilmiş olabilir. Bir yıldır sorunsuz olan bu UPS, EMI devresi sıkıntı çıkarmadığı ancak bundan sonra çıkardığı için, üretilen ters jeneratör sinyallerini tam elimine edemediği için kuvvetle muhtemel bu sorunu yaşıyorsunuz. Yetkili UPS servisinde EMI kısmını iyice kontrol ettirip bu kısmın sağlamlığını teyit ettirin veya UPS'den önce harici, uygun bir EMI filtresi kullanırsanız da bu sıkıntı çözülebilir, monofaze elektrik çıkışı bu nedenden dolayı kesilmemiş olur. Kolay gelsin.
 
Bakım zamanı geçmiş olan Jeneratörlerin frekansı değişmiş olabilir. Her jeneratörde frekans ayar sınırları farklı olabileceği de gözönünde bulundurulursa muhtemel bu sorunla karşılaşabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,831
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst