ups li işletmede kompanzasyon nasıl yapılır

Sıkıntı kontaktörlü sistemin hantal kalması

Sorun kesinlikle buysa, haklısınız...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Soruna odaklanmak gerekir arka sıralarda dekor gibi duran bir figurana değilde baş aktöre ve filmin akışını değiştiren aktörlere bakmak gerekir. !
Dediğim gibi yeni nesil ups'lerde zaten kompanzasyonu etkileyecek durumlar oluşmaz (0,98-1) kapasitif yük durumu varsa endüktif yük bankı(reaktör) kullanılır. Devreye hızlı girip çıkan yükler için tristörlü sistem gerekir.
 
UPS'ten kaynaklı olan kapasitif yazma sorununun nedeni, işletmenin çalışma saatlerinin dışında UPS'in devrede olması (UPS bir nevi devrede sürekli bağlı kondansatör gibi davranıyor. )

UPS'in çalışma saatleri dışında meydana getirdiği kapasitif etkiyi yok etmemiz için yapmamız gereken işlem şudur.
1- İşletmenin kapandığı vakit sayaç endekslerini okunacak.
2-İşletmenin açıldığı vakit sayaç endekslerini okunacak.

2 endeks arasındaki farktan kapasitif tüketimi bulunup, kapasitif tüketimi 2 endeks arasında geçen saat'e bölerek bağlanması gereken şönt reaktör gücünü bulunmalı ve bu şönt reaktör devreye alınmalıdır.
Aynı bu anlattiginiz sorun ben yaşıyorum yalnız şu reaktör hesabını bilmediğim için sorun hâlâ devam ediyor.dediğiniz hesabı yaptığımızı farzederek örneğin rc farkları 12 çıktı diyelim bunu 12 saat kapalı kalan işletme ye bölerek 1 çıkıyor yani 3 faza 1-1-1 sont reaktör kullanabilirmiyiz.
 
Grup Arge olarak bize ulaşırsanız hesaplamalar konusunda yardımcı oluruz.SVC li çözüm noktasında tecrübelerimizi sizlere ve rölelerimize aktarmaya devam ediyoruz.
 
Sn.darknessmuharrem, hangi fazın veya fazların kapasitif bölgede olduğunuda belirlemelisiniz. 12 çıkan farazi fark toplamda 1 KVAR eder, devre dengeli ise her faza 1/3 KVAR reaktör gerekirken, tek faz kapasitif bölgede ise o faza 1 KVAR reaktör gerekir. Bu nedenle çok iyi analiz yapmak gerekiyor. Tabi SVC li bir sistem mükemmel olur. Ama maliyeti sizin için uygun olurmu incelemek soruna göre en optimum çözümü üretmek gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,851
Son üye
KürşatCetiner

Yeni konular

Geri
Üst