ups leri araç aküsü ile kullanmak

cuneyt abiye katilmiyorum. oto teypleri aku ile cok iyi calisir ayrica bir oto aku en az 1 hafta park isiklarini yakacak sekilde tasarlanir! tabi bu standart eskidendi. turkiyede artik kalite nerde:)
diger yandan, aku degeri rast gele arttirilamaz. ups devresi modifiye ediomeli. ozellikle ,kopru diyot ve regulatorler yeni amper degerinde secilmeli. yoksa ilk bunlar yaniyor,

dipnot. mars esnasinda mars gucune bagli 255+ amper anlik cekilir. bunu bir anda vercek depolama birimi neden daha uzun sure calismasin ki:)
ama cuneyt abiye bunu soyleyen arkadas bir yerde hakli bir yerdehaksiz.
cunku aku, kapasitor gibi degildir, yuksek amper altinda kimyasal reaksiyonlar yavas kalmakta ve kirpilim olusmakta. misal oto amfilere buyuk kapasitor takilir bu nedenle.
saglikli akimdan kasit bu. ozellikle bazi amfilerde bu nedenle cok yuksek kapasitor gerekebilir, 1 farad misal ve bu kapasitorlere sakin ciplak elle desarj etmeden dokunmayin feci isirir:)
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,327
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst