ups leri araç aküsü ile kullanmak

O oyuncağın gücü 300W civarında.
Alacağın ups çift akülü olsun ( en az 24V yani ) .

Pahali bir oyuncak kazim bey biz onla degil ona bisey olursa o bizle oynayacak gibi.

evet makina max 300w
pc de olsun 500w
toplamda 800w bir guc sozkonusu
1.5kva delta online ups dusunuyordum yorumlarla tescilleyim garanti olsun diye dusundum
sanirim boyle devam edecegim.

ek bilgi
bu makina ile kagit uzerine basilan dizaynlar transfer makinasi ile kagittan kumas uzerine sicaklik ve basincin yardimiyla gecirilir.
https://www.youtube.com/watch?v=zW7CUeUe4x0



yorumlar icin tesekkur ederim
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
500W pc sanmıyorum.
Ps 500-700W gibi değerlerde olunca pc o kadardır sanmayın.
Muhtemelen 150-200 W bir şeydir.
Aşağıdaki gibi bir oyuncak al ve ölç .
Ben olsam her oyuncağa ayrı ups bağlardım.


qs5tna.jpg
 
1kva upslerde 2 adet 12 volt 7 amper veya 9 amper akü olur. 7 amper olsa 2 adedi 168 vat verir. 10 dakika besleme sınır değerdir. Büyük akü kullanmanız mantıklı olur yanlız 2 adedi paralel olan yani 12 volt beslemeli olanlardan alın. Aksi durumda 2 adet akü alıp seri bağlamanız gerekecek. Aldığınızda içinde aküler olacağından çıkarmazsınız. Harici aküleri paralel bağlarsınız. Kullanabileceğiniz başka yer var ise çıkarıp orada kullanın daha iyi olur ama yoksa oda dursun. Elektrik kesintileri sık olmuyor ise ups şarj sistemi harici aküleride sorunsuz dolduracaktır. Kesintiler sık oluyor ise ups şarj sistemi yetiştiremiyeceği için harici şarj sistemi kullanmanız gerekecek. Ben evimde 1000 lik tunçmatik ups ile yaklaşık 2 yıldır sorunsuz kullanmaktayım. Benim şansım beslemenin 12 volt olması idi alırken dikkat etmemiştim. Siz alırken 12 volt besleme olmasını özellikle isteyin. Birde unutmayın bu tür cihazlar ilk çalışma anında yüksek güç çekerler. Ups 1000 va o halde 3 adet 300 va lik cihaz kullanabilirim demeyin. Bir cihaz için kullanın.
 
denendiği söylenen sistemi kuracağım inşallah...

4 adet 12v 60ah araba aküsü
1 adet 3kva line interactive ups(4 tane 12v 7ah kuru pilli)
1 adet elektrikli bisiklet şarj cihazı... 48v 12a


araba akülerini seri bağla.. ups akülerine bağla sonra...şeklinde bi yapım bilgisi var elimde...

bu sistemin açıklaması, eksileri, yanlışları, nasıl olması gerektiği knusunda siz değerli ustalarımdan fikirrca ediyorum lütfen.
 
Bilgi doğru yapabilirsiniz. Sık kesinti oluyorsa şarz cihazınız yetersiz kalacaktır. Akü kablolarını ups te kullanılan kesitten iki kat daha yüksek alın.
 
Elektrikli bisiklet şarj aletini bu 4 adet seri bağlı araba aküsünü şarj için kullanacağınızı düşünüyorum. Bisiklet şarj aletleri o kadar güçlü olduğunu düşünmüyorum. Uygun bir şarj aleti ile sistemi kullanabilirsiniz.

kolay gelsin.
 
Merhaba elimde 1000va ups var kulanim ömrünü uzatmak icin arqba aküsü baglanabilir mi baglanirsa sarj eder mi?
 
Araba aküleri sağlıklı olarak sürekli amper vermez.Onların yapılış amacı araba marş vermek!5-6 ay önce akülerle ilgili bir arge çalışmamız vardı.Bu çalışma nedeniyle şarjlı forklift servisleriyle ve akü şarj makinesi imalatı yapan firmalarla görüştüm.Onlardan öğrendim bunu!
 
oto aküleri bakımları yapıldığı taktirde daha uzun ömürlüdürler. İçerisinde %60 saf su ve %40 elektrolikit bulunmaktadır, voltaj bölümleri plakalardan oluşmaktadır. Mesela 6 plaka varsa 12 volt 12 plaka varsa 24 volt gibi. Yani her plaka 2 volt gibi bir hücresel voltaj barındırmaktadır. Kuru aküler de aynı mantıkta imal edilir fakat bakımsız olmaları nedeni ile ups vs. tercih edilmektedir. Doğrudur bakımları yapıldığı taktirde oto aküsü daha uzun süre gider. Sonuçta oto aküsü ve ups aküsü arasında Bakım harici fazla bir fark yoktur! Çok daha uzun ve kaliteli verim almak istersen jel akü kullan biraz pahalıdır ama paranın karşılığını alırsın. Saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,313
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst