ups leri araç aküsü ile kullanmak

arkadaşlar elimde bi sürü aküsü bitmiş ups var bu upsler 24 voltla çalışıyor. yani 2*12 v olt kuru akü ve 7 şer amperden 14 amper ile çalışıyor .ben bu upsleri alıp 12 volt 72 amper araç aküsüyle uzun süre enerji vermesi maksadıyla kullnmak istiyorum . ancak sorunum şu akü üzerinden aldığım 12 voltu 24 volta çeviren bir konvertör lazım veya devresi

2. sorunum acaba direk 12 volt 72 amperi ups lerin akü girişine versem ups çalışırmı .

Aküler seri bağlı ise 24 volt ile çalışıyor demektir tek akü ile çalıştıramazsınız aynı güçte ve ve ömürde (dikkat) iki akü kullanmanız gerekir. Aküleriniz paralel bağlı ise (benimkinde öyle tunçmatik 1000lik) yüksek akımlı tek akü kullanabilirsiniz çalışma süreniz uzar ama şarj sürenizde uzar. Sık aralıklarla enerji kesintisi yaşamıyorsanız işinizi görür sorun çıkmaz.
Selamlar.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
UPS'in akü şarj gerilimi araç akülerine uygun değildir. Daha düşüktür. Bu akülerin tam olarak şarj olamamasına sebep olur. Bu tip bir uygulamada harici şarj cihazı kulanmanız en doğru çözüm olacaktır. Bilgi: araç aküsü hücre başına 2,35V iken stasyoner akülerde bu değer 2,25Vtur.
 
aküler dengeli olacak seri bağlıycaksın.yalnız biri 7 amper biri 72 amper olmaz.olur da olmaz.24 ü elde ettikten sonra başka daha 24 lük gruplar bağlayabilirsin.ama bisürü akü grubu bağladın diye ups'ni aşacak güçler bağlama.gruplar sadece süreyi uzatır.fazla yük bağlarsan ups yanar vs yanlış işler olur
 
Merhabalar.
1 kva 10dk ups alacagiz.
Ups icinde cok buyuk ihtimal 12/7ah kuru aku var.
Bu akunun yerine veya bu akuye paralel 12v/70A oto akusu baglayip kullanma suremi uzatmam mumkunmu?
Bu sekilde yapilacak bir islemin
Avantaji nedir?
Dezavantaji nedir?
Online ups de mi yapmak faydali
Offline upsdemi yapmak faydali
Forumda tatmin edici cevabi c.telefonu ile bulamadım.
Teşekkürler

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Merhaba.Büro içinde çalışan ortalama hassaslıkta bir cihaz,örneğin pc sistemi için kesintisiz güç kaynağı olarak da düşündüyseniz eğer,line inter aktif (Örneğin tunçmatik lite1000) bu işiniz için ideal de olur.Ortalama 15-20 dk. kendi akülerinin destek süresi olur bunların genellikle.Destek süresini arrtırmak için örneğin kendi içindeki 12 volt 9 amper veya 12 volt 12 amper kuru aküyle 12 volt 70 amperlik oto aküsünü sürekli paralel kullanazmanız sakıncalı olur.Kesinti olduğunda küçük aküyü devreden çıkarıp,alıp büyük kapasiteli olan aküyü bu ups girişine devreye veren bir selektör anahtar kullanmanız da en ideal olanıdır.Büyük (70 amper) kapasiteli olanın şarj işlemi,normal ups iç şarj sistemiyle çok uzun sürede şarj olup da dolacağından (dezavantaj) bu kapasitenin 1/10'unu veren,örneğin 7 amper 15 voltluk harici bir otomatik şarj cihazı veya adaptörüne de ayrıca ihtiyacınız olacaktır.

Online ups kanımca en ideali olur,eğer kesintiler çok uzun olmayıp şebekedeki dalgalanmalar da çok büyük ölçüde değilse eğer.Aksi halde pahalı bile olsa online olanını yine düşünün derim.Offline olanlarını pek de tavsiye etmiyorum.Çünkü şebekedeki parazit ve dalgalanmalarda,anlık voltaj düşümlerinde devreye line interaktif gibi anında girip tam bir koruma da sağlayamıyor,sadece elektrik kesintisinde inverteri tam devreye girip sistemi tam olarak da besliyor hepsi o kadardır.Ofis pc'si içinse ve kesintiler çok olmayıp da şebekedeki parazitler de kısa süreliğine line inter aktif olan ups ile dengelenecek boyutta ise hiç düşünmeden line interaktif bir ups'yi,1 kVA'lık güçte olanını satın alıp kullanın derim.Kolay gelsin.
 
İstediğin büyüklükte akü kullanırsın dert yok
 
http://www.youtube.com/watch?v=ai4aNz3I-xA

Bu makinada kullanacagim.
Delta markasi kahirede var deltanin hangi serisini tavsiye edersiniz sayin binbasi.
sayin binbasi daha once 2adet delta online ups aldim baska makinalarim icin
2 ay olmadi ayni seri ile devam edeyimmi onerirmisiniz bu urunu?
KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Son düzenleme:
Merhaba.Cihazı video kaydı olarak koymanız çok da iyi olmuş sn.egypt,çünkü ben öncelikle sıradan pc'ler için bunu tahmin etmiştim.Bu desen baskısı yapan değerli makinanınız bir printer cihazı gibi çalışırken geri sinyalleri de ayrıca üretiyorsa sıradan line interaktif ups'leri kullanmanız sakıncalı da olacaktır.Çünkü üretilen geri sinyallerle printer,buzdolabı,vb.makineler bu sıradan ups'lerin çabuk bozulmasına neden olur ve bu durum kullanma kılavuzlarında da ayrıca özellikle belirtilmektedir.Kombi türünde cihazlar için de tam sinüs çıkışını veren özel kombi ups'leri vardır bildiğiniz gibi.Kullanacağınız cihazın temiz ve parazitsiz olarak bu elektiriğini sürekli sağlayan online ups ile çalıştırılması en doğrusu olur,zaten delta serisi ile de çalışmışsınız.Bu serinin diğer üretilen cihazları arasında da çok büyük fark bulunmuyorsa (bu konuda detaylı bilgim yoktur ne yazık ki) ayni seri ile yine devam edebilirsiniz.2 ay içinde bu seriden kayda geçecek çok önemli bir şikayetiniz de olmamışsa,yine ayni seriyi kullanmanızda bence bir mahsur bulunmuyor.Delta marka olarak bu alanda benim bildiğim kadarıyla tescillenmiş çok iyi de bir markadır.Ancak cihaz seçimi mutlaka yine sizindir.

Akü takviye işlemini online ups'ler için yapmanıza zaten prensip olarak da gerek bulunmuyor.Çünkü bu tip ups'ler sürekli inverterle şebekeden bağımsız 24/24 saat çalışacağı için aküleri yeteri kadar büyük kapasiteli olur ve sürekli çalışmak,hatta kalmak için dizayn edilmişlerdir.Bu nedenle online satın alınanlarda takviye akülere destek süresini (Saat bazında) artırmak gibi bir düşünce de zaten olamaz.Çünkü kendi yapıları gereği 24/24 saat sürekli hatta,kendi inverterleri ile çalışacak şekilde dizayn edilirler ve gerek inverter devresi,gerekse akü boyutları line interaktiflerden oldukça da büyüktür.Ancak en temiz ve parazitsiz,şebekeden tam bağımsız olarak da elektriği yine yalnızca bunlar verebilir.(Her türlü Şebeke olumsuzluk şartı ve güçlüğü karşısında da.) Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
O oyuncağın gücü 300W civarında.
Alacağın ups çift akülü olsun ( en az 24V yani ) .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,555
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst