UPS(Kesintisiz güç kaynağı) olan sistemde kompanzasyon sorunu?

aynı problem bende de olmuştu.mesai bitiminde kapasitif değerlere düşen o faza bağlı olan 2 odanın floresan aydınlatmalarını açık bıraktırıyorum mesai başlamasına kadar.Her odada 4 adet 1*40 W floresant var) Aylık değerler ise R=%5 K=%4.5 yaklaşık olarak (UPS 10 Kw değerindedir.)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sayın Mesutelb
Sayın Akyar beyin dediği gibi reaktif şönt bağlayınız.Ancak mevcut rölanizle UPS nin çektiği kapasitif gücü tesbit edemiyorsanız,gecici olarak 2 adet 250 watt balastı seri olarak faz nötr arasın a bağlarsanız o faza 300 var indüktif vermiş olursunuz ki bu da tahminen UPS nizin kapasitif çekişini yok edebilir.Veya rölenizle ölçebiliyorsanız o miktarda uygun balastlar bağlamalıdır.Diğer röleleri bilmiyorum ama VARKOMBİ12 ile her fazın çektiği reaktif güçler ölçülüyor
SAYGILARIMLA
 
SayınMESUTELP
İlk mesajınızı iyi okumamışım.UPS niz 1000VA ise 2 adet 125 wat balastı seri olarak faz nötr arasına ve <UPS nin beslendiği faza 6 amper bir sigorta ile bağlarsanız yaranıza merhem olur .Deneme ile elde edilen formül Q=2 X0,6 X P
P= seri bağlanan balast gücü
Q =elde edilen indüktif reaktif güç
Q=2x0,6x125=150 var elde edilir
 
evet sorun UPS'ten kaynaklanıyor. çünkü UPS'ler kapasitif yüktür. bu nedenle UPS'in bağlı olduğu faz kapasitif gösteriyor. yani bunun röle ayarı ile hiçbir ilgisi yok. öncelikle UPS'in bağlı olduğu faza şönt reaktör bağlayıp sonra gerekli kademe hassasiyetini oluşturmalısınız.
 
Konu 2007 de açılmış ama artık çözümü var :) VARkombi-18 TFT yada VARkombi-12 TFT kullanarak ihtiyaç duyulan şönt reaktör gücünü röle üstünden belirleyip ,ilgili şönt reaktörü rölenin kademelerinden herhangi birine bağlarsanız sorununuz çözülecektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst