UPS Kapasitif Güç Kompansazyonu

earem

Üye
Katılım
17 Şub 2012
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
35
Sorunumun ups cıhazından kaynaklandığını düşünmekteyim.10KVA lık (befaş comnnet10) bir upsim var.Boşta çalıştığında kapasitif güç cekiyor. 2.5KVARLIK bir reaktor akım trafolarımdan(rg rolesinin) once baglamıştım.Ama hafta sonu degerlerim endüktif %6 kapasitif %100 cıktı.:(.Neler yapabilirim.Sizce de sorunum ups kaynaklımı.Nasıl düzeltebilirim.Direk ups cıksına endüktif yük bağlasam ne değişir. Ne kadar bağlamaliyim eger bağlıyacaksam.

Rolem zaten reaktor devreye alıp cıkarabilen bir role ancak cosfi degerini 0.8 in altına indirmeme izin vermiyor.Bu yuzden akım trafolarından once bagladım ancak istedigim sonucu elde edemedim ne yaptıysam dengeye gelmiyor.
Teşekkür ederim.


 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
1 kvarlık şönt reaktörün yeterli olması gerekir.Sürekli devrede kalacak şekilde düşünebilirsiniz.Sonuca göre,yeniden düşünürsünüz.Akım
trafolarından sonra ( ölçümünüz OG den değilse ) bağlamanız gerekir.
 
fahri bey;
Suanda 2.5kVAR reaktor baglı akım trafolarından once ancak değerlerim:Hafta sonu(çalışma yok) endüktif %7 kapasitif %98.Hafta içi enduktif %21 kapasitif % 11.
Hiç reaktor bağlı olmadan hafta içi endüktif %10 kapasitif %18 cıkıyor.
 
Son düzenleme:
Sizde,UPS dışında bir sorun olabilir.Tesisiniz hakkında bilgi verebilirmisiniz ( OG kablonuz varmı,Ölçümünüz AG / OG denmi, vs ) ?
 
Og kablom var bunuda dusunurek reaktor bağladım aslında.Olçümüm OG den.
 
Hafta sonu çalışma olmadığından sabit kondansatör değeriniz fazla geliyor otomatik kompanzasyon sisteminiz içinde de ayrı bir sabit (manuel devreye alınan) kondansatör grubu olabilir. Hafta sonu aşırı kapasitife geçmenize muhtemel nedenler bunlardır. Ayrıca online ups'de var ise bu kapasitifi iyice arttırır.
 
OG kablo için ihtiyaç olan reaktörü,trafonun çıkış ucuna ( akım trafolarından önce ) koymanız gerekir.Sisteminiz hakkında bilgi vermemişsiniz.Mümkün ise,tek hat şeması ekleyiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,818
Kullanıcılar
449,593
Son üye
purplelake

Yeni konular

Geri
Üst