ups ile geri beslemeli akü şarjı

uluslum_74

Üye
Katılım
30 Kas 2007
Mesajlar
75
Puanları
1
Yaş
39
slm ark. elimde 1000va powercom ups var
bunu evin sadeceaydınlatma tesisatını faz nötr olarak ayırp bağladım.
tas. ampülleinin toplam gücü 250w.olup bu şekilde sadece10dk. çalıştı.tek akülü 12v 7A dir
1----daha uzun süreli kullanmam için ne yapmalıyım?
2----60A oto aküsünü ups şarj edermi?
3----veya oto aküsüne ayrı bir şarj devresi kullanmalımıyım?
4----60A aküyü ups den dönüşümlü olarak şarj edebilirmiyim?
ilginizi bekliyorum şimdiden kolay gelsin
gerekli yorumlarınızı *******@hotmail.com adresimede gönderebilirsiniz
tşk.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kardeş aynı sistemi bende şuan kullanmaktayım.ve sorularına bende cevap aramaktayım.
 
Sn.uluslum 74;Elinizdeki ups 1000VA. ise akü 2ad.12V 7A.dir yani seri bağlı 24V 7A,çünkü aynısı bendede var ondan biliyorum.Bu UPS.nin şarj akımıda 24V-7A.e göre dizayn edilmiştir.Büyük akü grubu taktığınızda tam şarj edemez veya şarj çok uzun sürer haliyle çok ısındığından ömrü kısa olur.Ama 2ad.7'şer A.lik akü daha ekleyebilirsiniz.Fazlasını zor gibi.Malûm bu UPS.de fan olmadığından uzun süre şarj etmesindede aşırı ısınma olur.Size tavsiyem;Şarjlı,line inverter kullanmanız.Yine bendeki inverter'den bahsedeyim;Elk.gittiğini hisettirmeyecek hızda devreye girer,7A şarj akımı sağladığından 200-300A.akü rahat bağlarsınız,şebekeden gelen elk.ği regüle eder.Kıyas denemesinde gördüğüm;inverter UPS.den daha hızlı devreye giriyor.Bu inv. modifiye sinüs tabi ama ışıklarda önemli değil.Yinede matkap ispiral rahat çalıştırıyor,1000W kapasite anlık demeraj 2000W.Tek sevmediğim yönü çift fanlı olması,yani fan gürültüsü.İşte size 2 seçenek;1=aynı UPS.ye 2x12v-7A eklemek,2=Şarjlı 1000W line inverter+200A akü.200Ax12V=2400 watt/250W sarfiyat=9,5 saat kesintisiz elk. Kolay gelsin.
 
ups ilave akuyu bence şarj eder yanlız sorun örnek kendı akusunu 2 saatte dolduruyorsa ek akuylew beraber bu sure ek akunun kapasıtesıne bağlı uzar upsyıde her an şarj deşarj etmıyeceğıne gore hıç problem olmaz çalışır yanlız paralel bağlarken dıkkat en ufak hatada ups bozulabılır başimdan geçtı:)metal kısımlar uzerınden kısa devre yaptırdım kartı yaktım bır ups de ondan sonra ustalaştım:) malisert32 nın yorumunu okudum ılave etmek zorunda kaldım ılave akuyu sakın serı bağlama şarj unitesını yakarsın uzerındekı aku 12 volt onu şarj edecek şekılde dızayn edılmıştır paralel bağlamada problem olmaz serı bağlarsan şarj etmez
 
Sn.tekin126;dikkat ederseniz UPS.nin kendi akülerinin orjinal halini seri diye yazdım.Yani bu UPS 2 akünün seri bağlanmış hali ile çalışır,12V+12v=24V 7A.Ek akü bağlayacaksak yine aynı 2 aküyü(UPS aküleri ile aynı kapasite olmak zorunda)dışarda seri bağlayıp UPS.ye parelel gireceğiz demek istedim.Farklı akü kapasitesi eklemenin sakıncalarını zaten biliyorsunuzdur.
 
Kardeş senin akün gitmiş. Ben 600VA Ups'ni 7A aküsünü 9A ile değiştirdim ve senin ki aynı şekilde kullanmaktayım. Akşamları bazen akü boşalsın diye kendim elektrik sigortasını indiriyorum. 45 dakikadan az hiç gitmedi. Elektrikleri normal kullanıyorum yani o an hangi ampül yanması gerekiyorsa yanmakta. Bence Akünün ömrü bitmek üzere gibi. Ben bir de fan ekledim. Fan yalnız sistem aküden çalışınca devreye giriyor.

Şimdi 12A akü bağladım. 137 W LCD TV'yi 20-25 dakika çalıştırdı. Bazı voltaj problemleri ile karşılaştım. (Bunlar akü ile ilgili değil) Güç elektriği kısmına yazdım.)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst