Ups bypass modunda kaldi

01mete33

Üye
Katılım
17 Eyl 2020
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
22
Makelsan powerpack 3kva ups şarjı bittikten sonra cold startta açılmadı bende kablosunu taktım prize bu sefer direkt olarak calisti şimdi ise bypass modunda çalışıyor açma yada kapama olmuyor fişten çekince 5-10 sn sonra kapanıyor tekrar prrize takınca aciliyor
 

Ekli dosyalar

ardem

Üye
Katılım
17 Nis 2008
Mesajlar
47
Puanları
3
Yaş
43
Bir kaç saat açık bırakın aküler dolunca normale dönebilir,bu arada iki çeşit ups var ,akülerden gelen DC voltu her daim AC ye çevirerek kesintisiz güç sağlayan,diğer tür ise enerji kesildiğinde akülerdeki DC yi AC ye çeviren, yeterli şarj yoksa yapabilir dediğiniz durumu 10-15 saniye çalışması bunu gösteriyor , şarjda kalıp düzelmiyorsa bataryalarda aramak lazım arızayı ilk etapta.
 

by lent

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
21 Nis 2009
Mesajlar
11,174
Puanları
3,258
Benim fikrim de bu yönde, ya aküler sorunlu ya da akü şarj sistemi. Kitapçığına da göz atmakta fayda var.
 
Konu Sah
0

01mete33

Üye
Katılım
17 Eyl 2020
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
22
Sorunu bayağı buldum sanırım bence sorun on tusunda bazen basıyor bazen basmıyor gibi geldi bana yada kontrol kartında ama emin değilim bypass modunu off yaptım ama fişe takınca aciliyor kapatırken off tuşu ile kapata biliyorum on tuşuna çok uzun süre 10-15 sn basınca 5-10 deneme sonrası ayar yeri geliyor oradan çalışıyor Eco mudunu açıp inverteri line moduna geçiriyorum oradan sonra sıkıntı yok ama ilk başlangıcı çok sıkıntılı
 
Konu Sah
0

01mete33

Üye
Katılım
17 Eyl 2020
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
22
Bir kaç saat açık bırakın aküler dolunca normale dönebilir,bu arada iki çeşit ups var ,akülerden gelen DC voltu her daim AC ye çevirerek kesintisiz güç sağlayan,diğer tür ise enerji kesildiğinde akülerdeki DC yi AC ye çeviren, yeterli şarj yoksa yapabilir dediğiniz durumu 10-15 saniye çalışması bunu gösteriyor , şarjda kalıp düzelmiyorsa bataryalarda aramak lazım arızayı ilk etapta.
Şarjı fulledim 86 volt civarina çıkarıp sonra 81 voltlara düşüyor bunu sürekli yapiyor.
Bir kactane modu var Eco modu şebeke duzgunse direkt şebekeden yolluyor
Line modda ise gelen elektriği DC ye çevirip tekrar ac ye çeviriyor kapatırken kapanıyor stdby moduna geçiyor.sonra çalıştırmaya calistigimda ise on tuşu basmıyor bazen nadiren basıyor prize bağlayınca direkt çalışıyor sonra on tuşuna uzun basınca 10-15 kez tekrardan sonra Eco modda soft baslangic yapıyor bazen soft baslangic hatası veriyor
 

by lent

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
21 Nis 2009
Mesajlar
11,174
Puanları
3,258
Butonu test edin veya direk değiştirin o halde.
 

Sponsor Bağlantı

Forum istatistikleri

Konular
112,404
Mesajlar
791,235
Kullanıcılar
413,106
Son üye
onurkrkmz__

Yeni konular

Üst