UPS Arıza

Semiyun

Üye
Katılım
15 Haz 2014
Mesajlar
48
Puanları
1
Yaş
27
Herkese merhaba elimde 1000VA lık bir UPS var içindeki akü sağlam olmasına rağmen çıkışına bir cihaz bağlayınca 15-20 saniye çalıştırıyor sonra kapanıyor.Boşta çalıştığında ise 5-6 dk sonra kendi kendini kapatıyor.Çıkış voltajını 180V ölçtüm sorun nerede olabilir ?
 
Sanki arıza aküde gibi.
Aküler kaç amper.Aküye kuvvetli bir yük bağla.(10-20 amper)Voltaj ölç.Kaçlara kadar düşüyor.
 
Hocam çıkışını ölçerken bişey farkettim voltaj birkaç saniye 205-220V arası görünürken bi anda 270V lara kadar çıktı voltaj yükselince buzzer aralıklı ses vermeye başlayıp kendini kapattı.
 
bence inverter katında sorun var gibi.dc yi ac ye çevirirken bir yerlerde gerilim düşümü var gibi sanki.bu konuda tecrübelide değilim sadece naçizane fikrimdir :) öçlü aletini alıp şemalardanda faydalanarak mantık yürüterek ölçmek lazım her tarafı.
 
Merhaba. Bakın, UPS'nin tam boşta 5- 6 dak. çalıştırması, yükteyken bunun saniyelere düşmesi inverterle ilgili değil, kesinlikle aküyle ilgilidir. Normalde bu destek süresi oratlama 15- 20 dakika arasında olur. Ancak jel akü sıcak, havasız yerlerde çalışıp elektroliti içten kurumuş olup bu yüzden amper-saat kapasitesi çok düşmüş olabilir. Aküye amper-saat kapasitesini ölçebilecek uygun bir ölçü cihazı bağlayarak veya onu tam şarj edip çektiği amper değeri sabit bir 12 voltluk araç ampülünü kaç saat yakabildiği) ile ölçüp test ederek bu kapasitenin netliğinden veya azalmadığından en başta iyice emin olun.

Kapasite düşüklüğü bazı giderme çareleriyle, bazı uğraşılarla değişmiyorsa veya akü mevcut iç sıkıntısı (Zaman içinde içinden kuruması gibi) nedeniyle hiç kullanılamayacak bir durumdaysa onu yenisiyle değiştirmeniz gerekir. Kolay gelsin.
 
Binbaşı ustam saolun.. İşte tecrübe farkı :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst