UPS anlık gücü kesmesi neden olur.

Sanırım karbonatlı suyla akünün kutup başlarını temizlemek işe yaradı. :D En azından yarım saattir öyle gibi görünüyor. Teşekkürler @binbaşı
İşe yararamamış :) sorun devam ediyor. Muhtemelen şebekede bir sorun var. On-line bir UPS alsam aynı sorunu yaşar mıyım? Ya da bunun önüne daha küçük kapasiteli 600-650VA bir UPS alıp takarsam çözüm olur mu?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Benim tunçmatik 650 kva da aynı problem olmuştu akü bittiği için ani düşmede aküden gücü sağlayamıyor ve sistem kapanıyordu aküyü değiştirince problem düzeldi. Ama tak tak sesi benim ups için normal aldığımdan beri var. Tahminim akü ve Şebeke arası geçişi yaparken ses çıkıyor.
 
Merhaba. Evet, sn. kral kobra çok doğru olarak belirtmiş, şebekedeki voltaj dalgalanmaları UPS'nin içindeki akıllı komparatör entegresinin beğenmediği voltaj aralıklarında ise ; by-pass ve akü-inverter arası bazı anlık röle geçişleriyle bu "tak, tak" sesleriyle, bu rölelerin anlık olarak açılıp kapanmaları sırasında duyulur. Şebekede anlık ve istenilmeyen dalgalanmalarda line-interaktif UPS'lerin voltajı regüle etmek istemesi sırasında tüm bunlar olur.

UPS'lerdeki trafolar içinde 180-200-220-240-250 volt AC'lik primer ara sarım girişleri vardır. Örneğin şebekedeki voltaj çok düştüğünde 240-250 volt sargılara, fazla yükseldiğinde ise 180-200 voltluk ara sargılara rölelerle otomatik olarak getirilirken, tüm tak, tak" sesleri rölelerden duyulur. Bu belirli volttaki sarım girişlerine iç rölelerle otomatik getirilirken bu çıkış voltajı sabitlenmeye (regüle işlemine) çalışılır. Bu sesleri duyduğunuzda endişe etmek yerine line-interaktif UPS görevini tam layıkıyle yapıyor diyerek bilakis daha çok sevinmelisiniz. Yani bu sesler sadece görev (regülasyon) amaçlı olan seslerdir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,289
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst