Ups şebeke uyarı arızası

kenan_37

Üye
Katılım
8 Kas 2012
Mesajlar
276
Puanları
1
Konum
kastamonu
merhaba arkadaşlar.çalıştığım kurumda bir tane enel marka 40 kva lık c serisi bir ups var.ups iki gündür baypast modunda çalışıyor.ekranında Şebeke limit dışı diye bir uyarı yazısı var.servisi aradım sigortası atmış bizim gelmemiz lazım dediler.ben atan bir sigorta göremedim.onlarda yerini söylemiyorlar.ekrandaki parametreleri okudum giriş gerilimi 1 volt-0 volt-226volt yazıyor.evirici kısmı çalışmıyor.ne yapabilirim
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Korkuyu doğuran yegane etken bilinmeyenlerdir.
Bir insan karanlıktan korkabilir. Esasen karanlıktan korkması görmemesi değil, attığı adımda neler olabileceğini bilmemesindendir.
UPS cihazının o arızası bilinmediğine göre... Ne yapılacağını bilemiyorsunuz demektir.
''Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır'' atasözü ile yola çıkarsak forumdan bilgi talebiniz gayet mantıklıdır.
Ancak forumdaki bizler de cihazı bilmediğimize göre herhangi bir öneride bulunursak, bu da ezbere olacaktır. Dolayısı ile rasgele verilen bir öneri de sorun yaratabilir.
DOĞRU OLAN NEDİR?
İlk etapta cihazın teknik verileri ve şeması ortaya konulmalıdır.
Şemayı inceleyen bilgili bir kişi tam olmasa da yüksek oranda arıza ilgili ilgili tahminlerde bulunabilir.
Böylece daha kısa zamanda ve başka aksaklıklara sebebiyet verilmeden sorun çözülebilir.
Servis elemanı çoğunlukla o cihazın şemasını veya hangi elemanın nerelerde olduğunu bilmektedir. Dolayısı ile fazlaca aramadan doğrudan arızalı elemanı ölçerek anında tespit edebilir ve gereğini hemen yapabilir.
 
merhaba arkadaşlar.bugün ups için servis geldi.ups içerisinden iki adat 80 amp ayaklı tüp sigorta atmış dedi.atan sigortaları biliyorum.birde akü gurubundan 5 adet 12 volt 40amp akünün voltajları düşük 7 volt 8 volt gibi.bunların değişmesi lazım dedi.cihazı manuel baypast yapıp gitti.jenaratöörümüz var ama diyaliz cihazları ups olmadığı için sorun çıkartıyor bu iş için bize yüklü bir fatura kesecekler.iki sigortayı değiştirsem cihaz çalışırmı
 
Atan sigortaları değiştirin. Ama sigortalar aynı özellikte olsun. UPS yi çalıştırın, calisirsa eğer akuleriniz önce bir şarj olsun. Uzun süre şarj olduktan sonra UPS yi test edin aküler arızalı ise zaten UPS besleme yapamaz. O zaman aküleri değiştirirsiniz.
 
Aynı değerde sigorta değişimi yaptıktan sonra.
düşük voltajlı akülerin yerlerini değiştirin.
Ortada ise başa yada sona alın aküleri.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,040
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst