UPS Şarj Destekli Güç Kaynağı

Bir tane 5 amperlik led adaptörü alıp üzerindeki ayar potu ile 13.5 volta sabitlersiniz. Aküyü de paralel bağlı kullanırsınız. Basit eklemeler de yapılabilir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Paralel derken? Akü nasıl şarj olacak? veya akü sürekli şarj halinde olacak bu durumda sanırım aşırı şarj veya derin deşarj problemi yaşatmaz mı Şebeke devreden çıkınca
 
Merhabalar projelerimde kullanmak üzere harici güç kaynaklı kesintisiz 12v ups aradım. Normal UPS'ler mevcut ikinci el olarakta uygunlar fakat yapı olarak büyük oldukları için ve 220v ihtiyacım olmadığı için led trafosu gibi veya benzer ürün arama başladım fakat kısıtlı bilgim ilgi pek ürüne ulaşamadım fakat aliexpress üzerinden bir ürüne denk geldim (Ürün fiyatı fazla geldi 25$, normalde uygun fakat kurdan dolayı 100₺) ihtiyacıma uygun fakat TR'de mevcut değil sanırım veya ben bulamadım var ise benzeri vs bilgi verirseniz sevinirim.

İstediğim 220v'tan 12v çıkış almak istiyorum (standart led trafosu) fakat harici olarak 12v 7ah vb. akü bağlayıp elektrik kesintisinde bu akü üzerinden devam etmesini istiyorum yine 12v olarak

Örnek ürün
0 24 volt power supply diye geçer piyasada 5A 0- 24 volt fiyatı 34 tl
 
Adaptör sürekli aküye bağlı kalacak. Gerilim kısıldığı için aşırı dolum olmayacak aşırı boşaltma durumuna düşmesine kullanacağınız inverter engel olacaktır. 11 voltta (genellikle) kendilerini kapatırlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst