Unpaywall ile Ücretsiz Makaleler

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
W7pBAq.png


Bazen internette projenize uygun bilimsel makalelerin veya araştırmaların peşine düşersiniz, arayınca bir de bakarsınız ki okumak istediğiniz şey karşınıza çıkan sayfada ücretli olarak sunuluyor. Oysa çoğu araştırma ve makale araştırmacıların kendileri, üniversiteler, hükümetler ve çeşitli organizasyonlar tarafından ücretsiz olarak da sunuluyor, ama makale veya araştırma arayanların bundan haberi olmayabiliyor.

Aradığınız çalışmaya hiçbir ücret ödemeden ulaşmak mümkünken sizi boşuna masraf yapmaktan kurtarmak için Chrome web tarayıcınızda kullanabileceğiniz, Unpaywall adlı ücretsiz bir eklenti hazırlamışlar. Unpaywall, okumak istediğiniz ancak ödeme duvarı arkasında görünen araştırma veya makale başka bir resmi kaynakta ücretsiz olarak sunuluyorsa bunu tespit ediyor ve ekranın sağında yeşil bir buton beliriyor. Bu butona tıklayarak makalenin ücretsiz sunulduğu kaynağa yönelebiliyorsunuz.

Tamamen yasalara uygun bir servis. Detaylı bilgi almak ve eklentiyi tarayıcınıza eklemek için http://unpaywall.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bilim ve Teknik, Aylık Popüler Bilim Dergisi, Mart 2018, Yıl 51, Sayı 604, Sayfa 13, Ctrl+ Alt + Del, Unpaywall ile Ücretsiz Makaleler
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,870
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst