Unity Pro XL Hakkında Bilgi

sina-n

Üye
Katılım
20 Haz 2008
Mesajlar
221
Puanları
1
Yaş
38
arkadaşlar scheneider plc leri programlama arayüzü olan unity programı yeni öğrendiğim bir kaç şeyi paylaşmak isterim

derived function block (DFB) ler step7 deki FB ve FC ile aynı şey oluyor ve içerisine fonksiyon yazılabiliyor ... içerisindeki konfigirasyon parametreleri
INPUT=giriş değişkenleri
OUTPUT=çıkış değişkenleri
INPUT/OUPUT=girişten çıkışa aktarılan değişkenler
PUBLIC VARIABLE=genel(global) değişkenler
PRIVATE VARIABLE=özel değişkenler (bunlar sadec oluşturduğumuz function içinde aktif genel sunction dışındaki program satırlarında işe yaramayan değişkenlerdir..)

bu günlük bu kadar ;)
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Peki Bu olustusturulan DFB ler tam olarak FB ler gıbı databloklarada sahıp mı yoksa FC ler gıbı herhangı bır verıalanlarına sahıp olmadan sadece ıcerısındekı lojık bloklarımı ıslıyor? Egerkı FB ler gıbıyse statıc degıskenler burada ne olarak adlandırılıyor?
 
Sn muh_erkan,

Schneiderde Datablok kavramı yoktur. Kendi gruplarınızı kendiniz oluşturusunuz.ve DFB'ler siemens'teki FC'lere karşılık gelir yaklaşık olarak.Ustunyanları daha fazladır tabiki.


Örnek veriyorum;

Bir blok yazmak istiorsunuz.Bloğumuz zaman işlemleri yapacak , yoğun karşılaştırma işlemleri yapacak ve bu aldığınız değerleriişleyerek bir sonuc cıkaracaksınız.Bu yakınlarda uğraştığım için söyleyim.Mesela eş yaşlandırma ile 3 motoru çalıştırmak istiyorsun yapman gereken ana gruplar.Her pompa çalıştığı surece zaman ekle ve zamanlarını hesağla, Bu hesaplara bu hesaba göre sıraya sok ve bu motorların herhangı bır arıza durumuna gore sureklı kontrol ederek set edılen kadar motoru es aslandırmya uygun olarak start ver .


es_yaşlandırma (ZamanBul(ST),Sırala(ST),Run(FBD)) şeklinde bir blok oluşturdum.Bu bloğummu herdilde yazabilecek şekilde gruplara ayıra ilirim.İzlemesi ve hata bulması kolaylaşıyor.



Sözün özü Data blok yok.Eğer çok ihtiyacın varsa %MW'leri gruplara ayır örneğin %MW1000-1500 1. kapak kontrol verileri şeklinde.


Ben bir ara böyle yapmıştım ...


Kolay gelsin..
 
Merhaba arkadaşlar ben unity plc software öğrenmeye çalışıyorum ufak bir sunum buldum ve ordan bazı şeyler öğrendim fakat daha açıklayıcı olarak software arayüzünü öğreten uygulama veya türkçe döküman paylaşabilirmisiniz.

Şimdiden herkese teşekkürler
 
unity pro software hakkında sunum vb bilgileri paylaşabilirmisiniz?
 
Selam tiesto_947

İki sorum olacak
1.unity pro da değişiklik yaptığımda yada animasyonları kullandığımda alt bardaki MEM yazan kısım kırmızıya dönüyor. bunu tekrar yeşile döndürmek için PLC seqmesi altındaki memory consumption kısmından pack yapmam gerekiyor.
2.Değişilikleri yükledikten sonra update upload information ın otomatik olarak kendisini update etmesini nasıl sağlayabilirim?

teşekkürler
 
Adsız.jpg
2 yıldır unity pro kullanıyorum sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim;
[email protected]


Mrb Yavuz bey,
Benim Bir sorum olacaktı. Positive transition- sensing coil ne işe yaradığını nasıl çalıştığını anlatabilir misiniz.Resimdeki devrede neden kullanıldığını anlamaya çalışıyorum.Simülasyon ile denedim ama devreden çıkarınca hiçbir şey değişmiyor.Acaba çalışma mantığı nedir.
İlginiz için teşekkürler.
 
merhaba arkadaşlar
unity pro xl programını bulamadım. nerede indirebilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst