Ultrasonik osilator devresi frekans sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan EmreAgey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Nooluyo yaaf. Kalktım PC yi açtım kahvaltı yapıncaya kadar ortalık garşmış.
Benim en kızdığım şey bana yapılan bu tür hitaplardan dolayı değil, dediğim dedik diyenlerdendir.
Dediğim dedik başlı başına KÖTEK mevzusu olup bu konuda beni tanıyanlar bilgi sahibidirler. Ancak saygısızlık seviyesini daha ileri götüren birisi olursa konudan çekilirim. Böylece konudaki kişi sorununu kendisi çözmek zorunda kalacaktır.
Bu konudaki şu ısrarlara şimdilik yorum yapmıyorum ve tecrübeyi bizzat konu sahibine bırakıyorum.
bunun 4 bölmesi var en az 50 ila 80 pf arasi veriyor egerek bu bolmeleri seri baglarsan 1120 pf ye kadar verebiliyormus bu hem senin dedigin gibi ayarlarken en ufak hareketde frekans bozulmaz bolmeleri oldugu icin ve araligida cok genis
Bunun testini sana bırakıyorum.
@paskomya
Bu tür ufak mevzularda bozulmam. Yeter ki arkadaşımız ilmine göre çalışsın. Hevesi kırılmasın.
Eğer bir mevzuda yanılmışsa yanıldım diyebilsin. Başarılı olursa başarısını LAF ile değil, bizzat ölçüm tekniği ile ispat etsin yeter.

Nooluyo yaaf. Kalktım PC yi açtım kahvaltı yapıncaya kadar ortalık garşmış.
Benim en kızdığım şey bana yapılan bu tür hitaplardan dolayı değil, dediğim dedik diyenlerdendir.
Dediğim dedik başlı başına KÖTEK mevzusu olup bu konuda beni tanıyanlar bilgi sahibidirler. Ancak saygısızlık seviyesini daha ileri götüren birisi olursa konudan çekilirim. Böylece konudaki kişi sorununu kendisi çözmek zorunda kalacaktır.
Bu konudaki şu ısrarlara şimdilik yorum yapmıyorum ve tecrübeyi bizzat konu sahibine bırakıyorum.

Bunun testini sana bırakıyorum.
@paskomya
Bu tür ufak mevzularda bozulmam. Yeter ki arkadaşımız ilmine göre çalışsın. Hevesi kırılmasın.
Eğer bir mevzuda yanılmışsa yanıldım diyebilsin. Başarılı olursa başarısını LAF ile değil, bizzat ölçüm tekniği ile ispat etsin yete
Peki bu en son attigim https://www.motorobit.com/cbm-443bf-4x270pf-2x20pf-degisken-ayarli-kapasitor-fm-radyo-variable
kondansatör nasil 4 bolmesi var ve bunlari seri baglayinca 270 pf ye kadar verebiliyor ve dediginiz gibi genis yelpazeli varyabil kondansatorlerdeki gibi ayar vidasi cok hassas olmaz cunku 4 ayri bölümden olusuyor sizce bu mantiklimi eger bu mantıkli olursa 150 pf ye 30 uH bobin gerekir 30 uh bobinimi alirim 120 pf ayarlama kayma payida bence yeterli olur gorusleriniz nelerdir

@Mr_YAMYAM usta, angaralı, saygı saygıdır. ben çocuğun da önünde eğilirim, saygıda kusur etmem. orası apayrı bir olay. hele ki ustalığa saygım sonsuzdur. bu arada çakalları hiç sevmem. artık bana amca baba gibi sıfatlarla konuşuyorlar. dert değil. saygı içki, sigarayla olmaz. hitap her zaman bir adım öndedir ve kaybetmezsin. birinci derece tanımadığım insanların akrabalık / kanbağı sıfatlarını kullanmalarını da sevmem ve ben de kullanmam.

Peki bu en son attigim https://www.motorobit.com/cbm-443bf-4x270pf-2x20pf-degisken-ayarli-kapasitor-fm-radyo-variable
kondansatör nasil 4 bolmesi var ve bunlari seri baglayinca 270 pf ye kadar verebiliyor ve dediginiz gibi genis yelpazeli varyabil kondansatorlerdeki gibi ayar vidasi cok hassas olmaz cunku 4 ayri bölümden olusuyor sizce bu mantiklimi eger bu mantıkli olursa 150 pf ye 30 uH bobin gerekir 30 uh bobinimi alirim 120 pf ayarlama kayma payida bence yeterli olur gorusleriniz nelerdir
İlk mesajımda belirttiğim üzere KABLOLAMA sorunu olmazsa kullanabilirsin.

@Mr_YAMYAM usta, angaralı, saygı saygıdır. ben çocuğun da önünde eğilirim, saygıda kusur etmem. orası apayrı bir olay. hele ki ustalığa saygım sonsuzdur. bu arada çakalları hiç sevmem. artık bana amca baba gibi sıfatlarla konuşuyorlar. dert değil. saygı içki, sigarayla olmaz. hitap her zaman bir adım öndedir ve kaybetmezsin. birinci derece tanımadığım insanların akrabalık / kanbağı sıfatlarını kullanmalarını da sevmem ve ben de kullanmam.
Uslüp'te samimiyet var ise ben karşı çıkmam. Ancak yaşımı bilmeden KARDEŞ denilmesini de doğru bulmam.
Hele bunu söyleyen kişi oğlum yaşında ise.
Şu aşamada benim için en büyük saygı, kendisine söylediğim şeyleri dikkatle yerine getirip getirmemesidir.
Bu konuda arkadaşım @sasen1 örnektir.
Kendisine bir aralar plaketi yalatarak temizletmiştim :p

kondansatör nasil 4 bolmesi var ve bunlari seri baglayinca 270 pf ye kadar verebiliyor ve dediginiz gibi genis yelpazeli varyabil kondansatorlerdeki gibi ayar vidasi cok hassas olmaz cunku 4 ayri bölümden olusuyor
1. Bu kondansatörün tek bir "COM" yani, ortak ucu var, seri bağlanamaz, paralel bağlanabilir.
Ancak bu tür kondansatörler sürekli ayar yapacak iseniz kullanışlı olabilir

CBM-443BF_variable_capacitor.webp

2. Şemaları resim gibi değil de, uygun sembolleri kullanarak çizerseniz daha rahat edersiniz.

3. Bu tür devreler ile uğraşırken multimetreden fazla alet gerekir mesela, fonksiyon generatör, frekans metre ve osilaskop.
Bunları AlıExpress te çok ucuza bulabilirsiniz.

(Madem bu "işe" girdiniz emekleriniz işe yarasın)
Kolay gelsin

1. Bu kondansatörün tek bir "COM" yani, ortak ucu var, seri bağlanamaz, paralel bağlanabilir.
Ancak bu tür kondansatörler sürekli ayar yapacak iseniz kullanışlı olabilir

Ekli dosyayı görüntüle 116796

2. Şemaları resim gibi değil de, uygun sembolleri kullanarak çizerseniz daha rahat edersiniz.

3. Bu tür devreler ile uğraşırken multimetreden fazla alet gerekir mesela, fonksiyon generatör, frekans metre ve osilaskop.
Bunları AlıExpress te çok ucuza bulabilirsiniz.

(Madem bu "işe" girdiniz emekleriniz işe yarasın)
Kolay gelsin
sonradan fark ettim onu ve 4 bolmesi 0- 270 pf imis 2 bolmesi 20-40pf imis benim isimi fazlasiyla görür bi tane bolmesini kullanirim.tesekkur ederim sonucu buraya aticam dün siparisi verdim

Forum istatistikleri

Konular
131,447
Kullanıcılar
455,345
Son üye
taskinenes61

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri