Ultrasonik kaynak makinası hakkında bilgi

ultrasonik yapıştırıyı yapmak istiyorum almam gereken değerler 4kw 15khz elde etmem gereken malzemeler konusunda yardımcı olabilecek birilerini arıyorum teşekkür ederim iyi forumlar
 
Prensip olarak yüksek frekanslarda(dediginiz gibi 20-40khz) iki malzemenin birbirine sürtünmesinden olusan ısı ile birbirine kaynatılmasıdır.Bunu saglamak için piezzo transducerler var.Genellikle yuvarlak içi delikli capı 1tl den biraz büyük 4-5mm kalınlıgındadır bunlar.seri olarak birbirine sıkıca baglanarak titresim miktarının artırılması saglanır.onemli olan mesele bu parcanın urettigi titresimin sizin kaynatmak istediginiz parcaya iletilmesinde.eger dogru formda yapılmazsa kendiside ısınacagından,urettigi enerji işlenecek parcaya iyi sekilde iletilmemis olur.hangi frekansın kullanılacagı,transducer ve iletim parcasının birbirine montajlı halinde rezonanssa geldigi frekansdır.(rezonansda en buyuk enerjiyi elde etmiş olursun)kucuk frekans degisiklikleri(işlenecek parcaya fazla basıtırmak vs) rezonans frekansını bozacagından,otomatik rezenansa gelen analog devreler kullanılır(oldum olası şu analogu sevmedim sevemedim,beni cok fazla ugrastırmıstı)
Benim tavsiyem eger ultasonic ile birseyler yapmak istiyorsanız modülleri hazır alarak alın kullanın derim.Türkçesi cok gıcık bir iş.RLC (direnc,bobin,kondansator)devresinde malzemeler cok kritik.evlerde kullanılan soguk buhar üreticileride(atomizer) yine bu ultrasonik ile yapılıyor.Bobinleri kendiniz sarmanız gerekiyor.hazır bobin vs alıp devreyi kurup calıştırayım diyebileceginiz bir makina degil.iyice arastırmadan dalmayın derim.Kolay gelsin.
Bu bahsettiğin piezzo modüllerin kullanım alanı çok geniş. Uygulanan enerjiye çok hızlı tepki veren kas dokuları gibi çalışıyor. Hatta çalışma prensibi anlatılırken bu tabir kullanılıyor. Bosch common rail dizel enjekrörlerinde de bu modüller kullanılıyor. Bizzat montaj hattında çalıştığımdan biliyorum. Soğutma sektöründe de elektronik genleşme valfi içinde mükemmel. Step motorlu olanları var ama sürücü devresi ve yazılımı piezzoya göre daha zor. Piezzo iki kablo ile yalnızca palsler veya akımla iki kablo üzerinden daha hassas sürülebiliyor. Hem kullanım ömürleride çok uzun. Bu ürünleri satın alabileceğimiz bir yer varımıdor acaba.
 
Kullandığımız sistemde kaynak horn nu malzemenin ön yüzeyine basıyor ve malzeme yüzeyinde iz yapıyor araya poşet koyarak sorunu azaltabildik ancak poşet çabuk deforme oluyor. Sorunu nasıl çözebiliriz. Fikri olan var mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,291
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst