Ultiboard 8.30

EleCtRox_

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
487
Puanları
6
Son derece kaliteli çok katlı baskı devre çizebileceğiniz çok güzel bir program workbench de çizdiğiniz devre şemalarını da direk aktarım özelliğide var .Birçok programla uyumlu profesyonel bir program . Üç boyutlu gösterimi mevcut

ULTIboard programı, elektronik devre şeması çizimi ve baskılı devre hazırlamada ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek şekilde düzenlenmiş mükemmel bir program olma niteliğindedir.

Devrenizi bir kez doğru olarak şematik editörde (ULTIcap) çizip Baskılı Devre hazırlama editörüne (ULTIboard) aktardıktan sonra hatalı PCB üretmeniz neredeyse olası değil. Çünkü manual bağlantılarda sizi takip eden ve denetleyen tasarım kural denetleyicisi sürekli aktif durumdadır. Bir bakır hattı olmadık bir hatta bağlamak istediğinizde, önünüze engel çıkmakta ve bağlantı yapamayacağınıza dair uyarılmaktasınız. Otomatik (Autoroute) bağlantılarda ise program bu denetleme sonucunda zaten hata yapması söz konusu değildir.

Elemanların yerleştirilmesi sırasında en uygun yerleştirme yapmanız için kuvvet vektörleri devreye girmektedir. Hangi elemanı nereye yerleştireceğiniz konusunda sizlere yardımcı olmaktadır. Rats nest ve yoğunluk histogram özelliği ile hangi bölgede bağlantıların yoğun olduğunu görebilir gerekirse değişiklik yapabilirsiniz.

Hem şematik, hem PCB editörü için yeniden sembol oluşturma olanağına sahipsiniz. Kullanmayı düşündüğünüz elemanın sembolünü kendiniz üretebilir ve kart içerisinde kullanabilirsiniz.

Çizdiğiniz şema içerisinde bus kullanabilmenize fırsat verilmekte, buslar PCB ortamında bakırlı hatlara (trace) kendiliğinden dönüşebilmektedir. Kullanılan nesnelerin properties (özellikler) penceresine ulaşılarak tasarım anında değişikliklerin yapılma hızını artırmaktadır.

Çoğumuzun beklentisi olan tek katlı otomatik çizim yapabilme özelliğine sahiptir. Tek katlı otomatik çizimi iki değişik yolla uygulayabilmekte ve jumper iletkenlerini özenle ayırt edebilmektedir.

Etkili bir bakır alan oluşturma özelliğine sahiptir. Aynı kat üzerinde birden çok trace dikkate alınarak bakır alan oluşturulabilmektedir.

Sonucun printer’e veya plotter’a aktarılması aşamasında bir çok seçenek sunulmuş kuvvetli bir çıktı ağına sahiptir.

Tasarımınızın sonunda kullanılmayan, taşan, ucu açıkta bırakılan trace, via ve padleri bir komut seçimi ile temizlemesi tasarım sonundaki tüm yorgunluğunuzu unutturmaya yetiyor...
NOT:Yazıların bazı kısımları alıntıdır

Dosya, Dosya Paylaşım Sitesinden Silindiği İçin Konu Çöpe Taşınmıştır.

Türkçe kullanımı hakkında güzel ve detaylı kitaplar mevcuttur
Program kurulumu için snacer okuyunuz ve bana sürekli sorabilirsiniz
Program hakkında yorumlarınızı gönderirseniz çok güzel olur ona göre başka programlarada bakarız
 
Selamlar;

Daha 1hafta onceleri internetten Proteus_7.1 i indirip kurdum ve bu program uzerinde devrelerimi cizip baski devresini (tek katli) otomatik olarak yapmaya basladim.

Lise zamaninda bizlere baski devreyi aydinger kagidina cizdirirler ve karbon kagidi ile de plakete aktarmayi ogretmislerdi.

Simdi bakiyorumda bilgisayar yardimiyla baski devre hazirlama cok daha kolay ve ergonomikmis.

Bilgisayarda cizilen baski devreyide yazici yardimiyla plakete aktaranlar var veya parlak kagida aktarip utu ile plakete aktaranlar var.
Soyle bir bakiyorumda Hocalarimiz bizi gelisen teknolojiden nekadar mahrum birakmis. Lise biteli 5 yil oldu ve ben bilgisayar ile baski devre cizim ve uygulamalarina yeni basladim.

Kendime mi acisam yoksa simdiki liselerde halen kagit kalem kulanan genclerin cektigi cileye ve bilgisizlige mi...

Forumu takip eden hocalarimizdan ricam; Elektrik-Elektronik bolmlerinde tam anlamiyla bilgisayarli doneme gecin artik.. Japonlar lisede robot yapiyorlar, biz pic programlamayi birakin sistem analizini bile yapabilecek yetenege gelemiyoruz sizlerin onderliginde!


Gorken bey; Eski bir workbench kullanicisiyim, lise yillarinda bilgisayar dersinde 2 saatlik bir derste kullanmasini ogrenmistik ama bu programin baski devre programi ile butunlestigini simdi okudum. Programi denemek istiyorum. .
indirip programi deneyecegim. Proteusa yeni yeni alismaya baslamisken birde bunu deneyeyim.

Baski devre cizimlerimi bundan sonra elle degil bilgisayar ile cizecegim. Elle plaket cizmeye son.


Gorusmek uzere...
 
Evet size son derece katılıyorum sonuna kadarda hak veriyorum workbench in kaçıncı versiyonu kullanıyorsunuz acaba?
 
Workbench5.0 i kullaniyordum en son. Simdilerde surum ismi olarak multisim i kullaniyorlarmis.

Uzun zamandan beridir acip bakmamistim. Simdi baktimda vistada calismiyo.
 
öncelikle bu programı yolladığın için teşekkürler acaba bu program vistada çalışıyor mu? veya bir sorun yaratır mı
 
tabii ki çalışıyor çünkü benim bilgisayarım vista eğer ram in iyi ise bir sorun yaratacağını sanmıyorum.
 
elinize emeğinize sağlık çok teşekkürler proteusu kullanıyorum ama bence denenmesi gereken bir program
 
merhaba arkadaşlar.ben forumda yeniyim ama siteyi çok beğendim.bu pogram içinde çok teşekkür ediyorum.güzele benziyo.emeğine sağlık. :)
 
Bu programı workbench ile birlikte kullanabilince çok faydalı oluyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,611
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst