Ucuz CMOS Kameralara DİKKAT !...

teknoboy

Üye
Katılım
11 Mar 2007
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
39
Ucuz CMOS Kameralara DİKKAT !...

CMOS teknolojisi dijital fotoğraf makinası, kameralı cep telefonları, web cam gibi kısa süreli kullanımlar için ekonomik bir çözüm olarak üretilmiştir. CMOS kameralar, 24 saat enerji altında çalışmaya göre üretilmemiştir. Maalesef bilinçsiz / kötü niyetli bazı kişiler tarafından bu kameralar, güvenlik kamerası olarak satılmaktadır. CMOS ile CCD kamera arasındaki farkı sadece konuda uzman olan kişi anlayabilir. Hatta ışık miktarının iyi olduğu ortamlarda CMOS kameranın görüntüsü CCD güvenlik kamerasının görüntüsünden daha canlı olabilir. Ancak CMOS kamera ısındıkça görüntü kalitesi düşer, CCD kamera ise ısındıkça görüntü kalitesi artar. CMOS kameralar, üretiminden itibaren garantisiz satılır. Uzakdoğuda CMOS kameralar kilo ile satılmaktadır. İşin üzücü tarafı, bazı kötü niyetli satıcılar CMOS kameraya 2 yıl garanti verdiğini iddia ederek satış yapmaktadır. Buna inanan müşteri, 3 - 4 ay içinde kamerası arızalanıp, satıcıya başvurduğunda, arıza sebebi olarak enerji problemi, bunun da kapsam dışı olduğu yanıtını alırlar. Karşılaştığımız tüm CMOS kamera kullanıcıları, olayın maddi boyutundan çok aldatılma duygusundan etkilendiklerini söylemektedir.Düşük fiyatla satılan, iyi aydınlatılan bir ortamda güzel bir görüntü verip, düşük ışık şiddetindeki bir ortamdaki görüntüsü çok bozuk olan bir kamera büyük ihtimalle CMOS kameradır ve 3 - 5 ay içinde çöpe atacağınıza emin olabilirsiniz.
 
arkadaş sağolasın bizi bilgilendirdiğin için ;)
 
elektrik_54 ' Alıntı:
nasıl ayırt edecegiz hocam

ASLINDA DİKKAT EDER İSEN AYRINTI YAZI İÇİNDE GİZLİ CCD / CMOS
TV LİNE LUXS DEĞERLERİ GİBİ FARKLI DETAY VE OBJELER VAR İLERDE BU KONULARIDA AYRINTILI OLARAK ELİMDEN GELDİĞİ KADARIYLA ANLATMAYA ÇALIŞACAĞIM
 
CMOS ( derinliği yoktur ) Sert
Renkleri sarı veya yeşil e yatıktır
karanlıkta renk sarkması yapar
eğer ayarı ( fabrikasyon ) iyi değil ise
White Balance ani ışık değişikliklerinde Patlama yapar

CMOS ( derinliği ve canlılığı vardır ) yumuşak
Renkler keskindir
Örnek SONY gibi ( Trinicon )
Cmos ( Saticon veya Nivicon gibidir )
Kırmızı ve Mavi sarması yoktur
Karanlıkta Kahverengi değeri azdır ( Magenta )

Kolay gelsin
Aziz
İstanbul Telsiz Merkezi
 
Bilgileriniz eski arkadaşlar. Yeni nesil Cmos kameralar CCD ile yarışır durumdadır ve yukarıda bahsettiğiniz handikapların pek çoğu yeni nesil cmoslarda artık yoktur. Artık en kaliteli ip kameralarda bile cmos kullanılıyor. Fiyat/performans oranı ccd kameralara göre çok daha iyidir. Ben şahsen 480 TVL Sony CCD yerine 700 TVL yeni nesil cmos'u tercih ederim.
Alttaki karşılaştırma videosunu izleyin. Karşıdaki apartmanın desenleri ccd de görünmüyor bile.
[video=youtube;slmushDE5NI]http://www.youtube.com/watch?v=slmushDE5NI[/video]

Bu da bir cmos la alınan bir gece görüntüsü:
[video=youtube;VicK5FctF7A]http://www.youtube.com/watch?v=VicK5FctF7A[/video]
 

Forum istatistikleri

Konular
127,962
Mesajlar
913,925
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst