Ucaklarin lazerden teknik olarak ne tur bir etkilesimi var

serkan_48

Üye dümdüz üye
Katılım
5 Ağu 2009
Mesajlar
13,971
Puanları
4,156
Yaş
43
Konum
Antalya
Merhaba arkadaslar internette soyle bir habere rastladim. Bu konuda ki merakim ucaklarin lazerden nasil etkilendigini merak ediyorum.

Lazer tutmayi saldiri olarak degerlendirmisler. Ucaktaki hangi kritik ekipmani nasil etkiliyor merak ediyorum.

Bu konuda bilgisi olan var mi?

Screenshot_2017-08-29-21-12-53.png
 
lazer bildiğim kadarıyla pilotların gözüne isabet ettiğinde tehlikeli oluyor hem pilot hem uçak için. Belki uçakta eğer optik sensörler varsa sensörü bozabilir veya hatalı işlem yaptırabilir.
 
Donanım ekipman değil, geçici körlük (bazı hassas kişilerde sürekli körlük) yaratması sebebiyle önce pilotu sonra tüm yolcuları dolayısıyla uçağı-can ve mal güvenliğini tehlikeye attığından yasaklanması istenmektedir. Uçak düştüğünde ölümlü olmaması durumunda pilotun hastane masrafları ve iş kaybı, ölümlülerde şirketlerin ödeyeceği tazminat sebepli ciddi bol rakamlı ekonomik tehlike arz eder lazerler.
 
Youtube green lazer cockpit yaz aciklayici olur kardeş
 
Otomatik piste yaklasma sistemininin yanil masina neden oluyor diye hatirliyorum ucak kazasi belgeselinden hatirladigim kadari ile sistem lazer gudumlu olarak piste ucagi yaklastiriyor yerden lazer isigi tutuldugu ve dogru noktaya geldigi zaman hata verdiriyor ve ucagin pisti pas gecmesine neden oluyor buda gecikmelere ve rotarli seferlere neden oluyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst