ubuntu ne kadar iş görür + ları ne - sileri ne

pda lar için ubuntu sürümü bildiğim kadarıyla yakında çıkacaktı hatta çıkmışda olabilir araştırmanızı tavsiye ederim. Ubuntu gerçekten kullanışlı bir sistem ben uzun süredir kullanıyorum ama windoswtan bağımsız kurmanızı tavsiye ederim.
 
lunixu kullanmayı bildiğin muddetçe ubuntu her işi görür.aşagı yukarı bu diğer linux surumleri içinde geçerlidir.ama ubuntu debian paket servisini kullanmasından dolayı paketleri çok fazladır.
 
bence sormak yerine ubuntuyu wubi üzerinden sanal olarak kurup deneyebilrsinz beğenmezsenız kaldırırsınız..
 
Program konusunda "wine" artık desteklediği program sayısını bayağı artırdı. Kendi sitesinden de öğrenebilirsiniz. Ben Proteus'u çok kullanan biri olarak Ubuntu 11.10 'da wine ile bu programda hiç bir sorun yaşamadım ancak bazı programlarda hala sorunlar var. Bunun için ise "VirtualBox" programını kullanıyorum. [Windows Xp~Sanal] Yani özetle ben şu programları kullanıyorum diyenler en azından görmek açısından gönül rahatlığı ile deneyebilirler.
 
Bende kendimce cevap vereyim.
Ubuntu gerektiği kadar işi layıkıyla görür... Lakin siz microsoft'un çarkları arasında sıkışmış her yazılımı para verip yada korsan kullanıp, yazılım üreticilerinin tekeline maruz kalmak istiyorsanız, işte orada sıkıntı yaşayabilirsiniz.
2 yıl kadar önce windows dan vazgeçmiştim.. O günden bugüne kadar 2 kere kullanmak zorunda kaldım. Tek kelimeyle kabus gibiydi.

Eğer windows dan farklı bir işletim sistemine geçiş yapacaksanız ve bu sistem Apple sistemleri değilse en makul alternatif ubuntu dur diyebilirim.
Gerek yazılım çeşitliliği, gerek sistem kararlılığı, gerekse performans olarak alternatiflerinden fersah fersah ileridedir.
Örneğin ubuntuyu benim yaptığım gibi sistem konfigürasyonu çağın 7-8 yıl gerisinde kalmış PII işlemci ve 256 ram'e sahip bir notebook 'a kuruyorsanız, Lxde yada benzeri bir masa üstü yöneticisiyle kullanarak yeni nesil i3 ilemcili 2-3 binliralık bir notebook kullanıyor hissi almanız muhtemel...

Yada AMD 5200+ gibi birkaç yaşında bir sisteme kurarak 2.5 yıl boyunca en ufak sorun yaşamadan, format, yeniden yükleme vs. gibi bir problem yaşamadan Windowsdakinden enaz 2 kat daha hızlı ve tamamen stabil bi şekilde kullanabilirsiniz.

Üstelik ofis yazılımları için Openoffice, Libreoffice, Lotus Symphony gibi güçlü rakipleri dağıtımlarla birlikte geliyor.
Tek eksi yönü yıllar süren windows kullanımı yüzünden gelen alışkanlıkların kırılması 1 hafta kadar sürebiliyor.
Ondan sonra bir daha windows'a dönüş yapacağınıza ihtimal vermiyorum.
Yalnız windows 'un yanına kurup ikisini birden kullanmaya çalışmak alışkanlıkları kırma noktasında size zorluk çıkaracaktır. Bu yüzden ihtiyaçlarınızı tam olarak belirleyip (Ofis, internet, 3d modelleme, çizim vs.) ona uygun bir sistemi 1 kere kurduğunuzda ve bilgisayarınızdan windows 'u temizlediğinizde 3-4 günlük alışma süresinden sonra hiç bir sorun kalmayacaktır.

Şuan şirketimdeki 11 bilgisayar ve şirket çalışanlarımın evlerindeki bilgisayarlar komple ubuntu ve diğer linux dağıtımlarına geçmiş durumdayız. Bir kere bile windows 'a ihtiyaç duymadık.

Umarım yeterli olmuştur.
İyi Çalışmalar
 
ben ubuntuda gnome değişik geldi bana pardusta kadeye alıştım
 
ben de ubuntu kullanıyorum ve memnunum. Şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadım . windosta çalışan programlarala işim olduğunda Wine işimi görüyor.
 
Bilgi için teşekkürler
 
Ubuntu nun en büyük + sı tamamen açık bir yazılım olduğu için eğer programlamayla uğraşıyorsanız işinize inanılmaz derecede yarayacak bir işletim sistemidir.
 
bu tür bir çok windows uygulamasını linuxtaki wine ile çalıştırabilirsin..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst